Žal niste omenili, kako bi želeli funkcionalno opremiti druge prostore, zato jih nisem obravnavala. Prav tako na načrtu ni bilo označenih inštalacij, to je dotokov, zato sem kuhinjski blok naredila nekoliko po svoje. Ker imate res bolj malo prostora, bo treba izkoristiti vsak kotiček. Jedilnica bo najbolj prehodna z umestitvijo okrogle mize, v kotu pa je še ožja steklena vitrina za hrambo steklovine in morda pribora.

Upoštevam dejstvo, da vam je všeč minimalizem, vendar je treba razmišljati tudi s praktičnega stališča. Najprej funkcija, nato forma.

Ker imate edino možnost za postavitev TV-sprejemnika med obema steklenima površinama, sem tja umestila ožjo in nižjo omarico, ki pa sega čez drugo polovico levega okna. Tako bo zadeva nekako bolj vsebinsko in funkcionalno uravnovešena v prostoru. Ker pa je gledati TV na ozadju steklenih okenskih površin zelo moteče in tudi škodljivo za oči (z izjemo gledanja ponoči), vam predlagam na vsaki strani uporabo dolgih dekorativnih zaves, ki se čez dan lahko potisnejo do stene, ob gledanju TV pa nekoliko zakrijejo okna. Tako se občutek sredinske stene nekoliko podaljša.

Pri balkonskih vratih sem umestila še ožjo in višjo knjižno omaro z odprtimi policami, da ne boste imeli v vsej dnevni sobi samo TV-sprejemnika. Talna svetilka bo pritegnila pozornost in naredila boljše vzdušje.

Spalnica je res bolj majhna, a za najnujnejše je dovolj prostora; lahko se odločite za posteljo 180 ali 160 krat 200 centimetrov, po želji. Vrata med kuhinjo in hodnikom sem ostranila, če pa jih res želite, potem imejte le steklena za boljši prehod svetlobe.

Darja Hughes, univ.dipl.design in Rick H. Hughes, u.d.i.a