Ustvarijo kontrast med dizajni

Obstaja veliko različnih modelov lestencev, izbira pa je odvisna od opremljenosti prostora. V minimalistični kuhinji z nevtralno barvno paleto je lestenec z glamuroznimi detajli in teksturo odlična izbira. Postal bo osrednja točka prostora, hkrati pa se bo še vedno prijetno skladal z okolico.

Preprosta prefinjenost

V podeželski kuhinji glamurozni lestenec preprosto ne bo imel istega učinka. V tem primeru mora lestenec sicer izstopati, vendar ne pretirano. S kančkom prefinjenosti bo kuhinjo iz monotone spremenil v elegantno. Še posebno primerni so kristalni lestenci.

lestenec_prefinjeno.jpg

Uradna eleganca

V nekatere kuhinje bo izbira pravega lestenca dodala malo več resnosti in formalnosti. V tradicionalnih kuhinjah je lestenec zelo eleganten dodatek ter čudovita osrednja točka prostora. Deluje bo kot del kuhinje, saj se odlično sklada z ureditvijo.

Ujemajoče se dimenzije

Pri izbiri lestenca morate paziti tudi na njegove dimenzije. Lestenec se morajo skladati z vašo kuhinjo. Majhna kuhinja bo z ogromnim lestencem na sredini videti še manjša in bolj neurejena. V prostorni kuhinji pa se bo nizek, večnadstropni lestenec popolnoma prilegal in jo naredil še privlačnejšo.

lestenec_prostorno.jpg

Dizajn, ki se prilega stavbi

Nekateri domovi imajo bogato zgodovino, zato boste najbrž želeli zadržati kar največ prvotnega čara in podrobnosti. V tem primeru je najbolje, da se odločite za tradicionalno ureditev doma. Krhki in prefinjeni lestenci tradicionalnemu videzu kuhinje dodali eleganco in slog, hkrati pa se skladajo s prostorom.