Za vas smo zasnovali kuhinjo, ki se nadaljuje v nekakšen jedilni kot z veliko shranjevalnimi površinami. V tako majhnem prostoru smo vam zasnovali mini kuhinjo v belo-rjavi kombinaciji. Zaradi položaja okna in inštalacij ostane pozicija električnih naprav enaka. Steno pokriva mozaik nevtralnih sivih odtenkov, ki so vidni v tistih delih, kjer ni kuhinjskega elementa. Kuhinjski pult je majhen, toda povečan s kuhinjskim otokom.

orhini_277_1.jpg

Otok vsebuje sklop kuhinjskih elementov, ki so po navadi postavljeni v sredino prostora. To pomeni, da za takšno kuhinjo potrebujemo veliko prostora. Ker je prostora vse prevečkrat premalo, se zato veliko več uporablja otok, ki je deloma prislonjen k elementom. Ta pa omogoča kar veliko funkcionalno pridobitev v prostoru. Prav tako kuhinja postane malo manj monotona in zato bolj zanimiva.

orhini_277_2.jpg

Kuhinjski otok vam lahko služi tudi kot zajtrkovalni pult ali delovni pult za do pet oseb. K takšni visoki mizi se podajo udobni barski stoli. Če so elementi načrtovani pravilno, boste zajtrkovalnico radi uporabljali tudi kot jedilno mizo. Če se že zdaj ne zadržujete veliko v jedilnici, je takšna rešitev primerna, saj tako prihranite veliko prostora.

Jernej Orhini, dipl. oblikovalec