Uresničenje sanj pisarniških uslužbencev

S kombiniranjem solarne tehnologije in dobrega dizajna so pri kanadskem podjetju Green Sun Rising zasnovali solarno klop (Solar Bench), ki predstavlja izpolnitev najdrznejših sanj tistih, ki so po cele dneve zaprti v pisarni. Nad mizo za piknik se pnejo solarni paneli, ki delujejo kot nekakšen senčnik in tako zmanjšajo bleščanje na zaslonu, obenem pa polnijo računalnik ali drugo elektronsko napravo s čisto energijo ter vam tako omogočajo delo na prostem.

child_on_top_of_solar_bench.jpg

Energija tudi, ko je oblačno

Miza za piknik in klopi so izdelani iz cedre, ki je odporna proti vremenu. Ogrodje iz aluminija podpira tri prilagodljive in tanke sončne panele z močjo dvesto vatov. V mizo je vgrajen akumulator, ki shranjuje energijo in lahko deluje kot rezervna oskrba z energijo ob oblačnih dneh. Pod solarnim senčnikom sta še dve LED-luči z močjo dva vata, tako da lahko tudi zvečer delate zunaj ali pa se samo družite s prijatelji.

solar_bench_crop_smart.jpg

Solarna klop je trenutno na ogled na sedežu Green Sun Rising, vendar pa jo lahko tudi že kupimo. Ni znano, kakšna je cena, kar verjetno pomeni, da je ta solarna konstrukcija precej draga. Vseeno bi lahko bila solarna klop dobra naložba za podjetja, ki želijo izboljšati počutje svojih uslužbencev.