Odgovor na sodoben način življenja

V mladi slovenski arhitekturni pisarni Codoo se zavedajo prostorskih problemov pa tudi trenutnih trendov, zato želijo s sodobnim dizajnom, inovativnimi rešitvami in sodobnimi materiali aktivno izboljšati življenjski standard. Razvili so skupino modularnih enot, ki združujejo vse te lastnosti, hkrati pa vsebujejo tudi elemente združljivosti.

Vse enote so bile izdelane glede na umestitev v različna okolja: od naravnih pokrajin do povsem arhitekturnih okolij. Prilagojene so tudi za različna podnebja, kupci pa jih lahko spreminjajo glede na svoje potrebe in želje. Skupina modularnih enot je sestavljena iz večnamenskega paviljona, poletne kuhinje, premičnih bivalnih in stanovanjskih prostorov.

codoo_sodobno.jpg

Vsaka enota ima svoj namen

Poletna kuhinja združuje sodobno obliko, funkcionalnost in vrhunske materiale. Uporabljamo jo lahko kot samostoječi element ali pa jo priključimo drugim stanovanjskim enotam. Večnamenski žar je oblikovan tako, da lahko na njem obroke pripravljamo na več načinov, na kovinski plošči ali rešetki, na plinskem grelniku ali na vulkanskih kamnih. Kuhinjska enota je sestavljena iz treh delov: sredinskega območja (žar), ki je iz emajlirane kovine, in iz stranskih delov (korito in pult), ki sta narejena iz belega koriana.

Senčna pergola je lahko samostojen element na vrtu ali v bližini hiše, združi pa se tudi s paviljonom. To je lahko udobna terasa, zunanja kuhinja, dnevni prostor ali otroško igrišče. Na streho so nameščene steklene plošče za zaščito pred dežjem, zraven pa lahko izberete tudi plezalne rastline, ki bodo dajale potrebno senco.

Paviljon za prosti čas je montažna večnamenska enota, ki ponuja široko paleto možnosti za zasebno ali javne aktivnosti. Uporabljamo jo lahko kot poletno kuhinjo, dnevni prostor, razstavni prostor, odprt bar ... Vse je odvisno od potreb in želja uporabnikov. Postane lahko pisarna, kavarna, zimski vrt, savna, fitnes ali kiosk. Namestimo lahko tudi drugačne vrste stenskih plošč, s čimer se spremeni odprtost prostora.

codoo_dnevna.jpg

Fleksibilnost in udobje

Poleg privlačne vizualne podobe te premične enote svojim uporabnikom ponujajo veliko udobja. Oblika vsebuje ukrivljene linije, kar na posameznika v primerjavi z ostrimi koti ravnih linij deluje prijetno in pomirjevalno. Panoramska okna ponujajo veliko svetlobe in povezavo z okolico doma.

Vse premične enote so v celoti opremljene s pohištvom po meri, ki se zgleduje po zaobljeni obliki bivalnih enot. Enote so opremljene s sistemom za upravljanje na daljavo (pametna hiša). Arhitekturna zasnova omogoča veliko fleksibilnosti, saj se lahko prostori uporabljajo posamično ali kot del bivalne celote. Stranke lahko določijo postavitev prostorov glede na svoje potrebe tako, da razporedijo enote navpično ali vodoravno.