Pospravite prostore

Vaša hiša mora biti kar se da čista. Tako bodo potencialni kupci videli, da vam je mar zanjo in da jemljete njeno vzdrževanje resno. Nihče ne želi kupiti hiše, za katero lastniki slabo skrbijo. Čeprav ima potencial, bo zaradi nereda neprivlačna, tako da se bodo kupci raje odločili za pospravljeno hišo, ki je enako ali manj vredna kot vaša.

Uredite garažo

Kupce bo zagotovo zanimala cela posest, ne samo dnevna soba, spalnice in kuhinja. Prav gotovo bodo želeli vedeti tudi, ali ima hiša dovolj prostora za shranjevanje. Če bo vaša garaža napolnjena z raznimi rečmi in neuporabno šaro, potem ne bo le videti manjša, temveč bo tudi opozarjala na dejstvo, da primanjkuje prostora za shranjevanje.

prodaja_garaza.jpg

Brez osebnih elementov

Kupci, ki si ogledujejo svoj morebitni nov dom, si ne želijo gledati vaših družinskih fotografij in osebnih predmetov. Videti želijo samo potencial, ki ga ima hiša, saj jo bodo potem tako ali tako preuredili in vanjo prinesli svoje reči.

Ne pretiravajte s posodobitvami

Vsakdo pred prodajo hiše pomisli, da bi se lotil še nekaterih posodobitev. Vendar pa ni dobro, da pri tem pretiravate, saj lahko prestrašite kupce. Mislili bodo, da je vaša hiša predobra za njihov proračun. Poskrbite samo za to, da bo hiša videti dobro. Ni treba, da je videti kot nova, saj je več kot očitno, da ni, nihče pa tega tudi ne bo zahteval.

Postavite realno ceno

Morebitnim kupcem bo morda vaša hiša všeč, vendar se bodo zaradi visoke cene raje odpravili na ponoven lov na trgu. Pomembno je, da je cena, ki ste jo postavili, realna. Ne uničite vsega s previsokim zneskom, ki ga zahtevate od kupcev, saj se lahko zgodi, da hiše ne boste mogli prodati.

prodaja_cena.jpg

Pokličite nepremičninskega posrednika

Ko dobite kupca za dom, se še niste rešili vseh obveznosti. Najbrž boste želeli poiskati nov dom, zato poskrbite, da boste lahko kupili takega, kot si želite in ki ne bo izven vašega finančnega dosega. Nič hujšega ni, kot prodati svoj dom nato pa ugotoviti, da si ne morete kupiti primernega nadomestnega.