Z malo domišljije, ustvarjalnosti in časa lahko podstrešje preuredite v prikupno dodatno spalnico, domačo pisarno ali kaj drugega.

Spalnica

Podstrešni prostor lahko spremenite v ljubko spalnico. Na fotografiji spodaj lahko vidite novo spalnico za dva najstnika. Je udobna in precej prostorna, fanta pa imata vse nadstropje zase. Da bi bil prostor videti večji, so stene in tla pobarvane v belo, pohištvo pa je minimalistično in v toplih rjavih odtenkih, ki predstavljajo kontrast beli barvi.

attic_space_2_beds.jpg

Domača pisarna

Domača pisarna mora biti tiha in odmaknjena od vsega dogajanja in hrupa v hiši. Podstrešje je torej idealen prostor za pisarno. Dovolj prostora je tudi za shranjevanje stvari. Nekje vmes lahko uredite še manjši družabni kotiček s klubsko mizico in stoli, tako da se lahko s sodelavci lotite skupinskega projekta.

Soba, namenjena zabavi

Podstrešje lahko preuredite tudi v prostor, namenjen sprostitvi ter druženju s prijatelji. Ob stenah namestite vgradne omarice, na sredo udobno zofo in seveda televizor ter mogoče ob steni celo kamin.

playroom_attic.jpg

Zakaj ne bi podstrešja izkoristili kot prostora za rekreacijo? Lahko si uredite posebno sobo za igre in na sredo na primer postavite mizo za biljard ali namizni tenis, ob straneh pa dve dolgi klopci. Ker je streha na sredini višja, lahko ravno nad biljardno mizo obesite luči.

Prijazna otroška soba

Verjetno si skoraj vsak otrok želi, da bi imel zaseben prostor. Na neki točki morajo vsi otroci postati bolj samostojni in spalnica na podstrešju je izvrstna priložnost, da dobijo malo več zasebnosti ter občutek svobode. Stene pobarvajte z živahnimi barvami ter jih zapolnite z dodatki, dodajte še udobno posteljo in pisalno mizo - in soba je končana.

kids_room.jpg
 

Prostorna igralna soba

Da ne bi bile igrače raztresene po vsej hiši, lahko igralnico prestavite na podstrešje. Soba je tako namenjena le zabavi, poleg tega pa je ni težko dekorirati. Poskrbite le, da boste imeli dovolj prostora za shranjevanje, za kar lahko na primer uporabite predalnike ali odprte police. Uredite tudi udoben prostor za sedenje. Vedno pride prav majhna pisalna miza, ki jo lahko uporabljate za risanje in ročna dela. Preostali prostor naj bo čim bolj odprt in lahkotno opremljen.

V naši fotogaleriji si lahko ogledate še več primerov lepo urejenih podstrešnih prostorov.