Po enem letu prenavljanja se je par končno vselil v obnovljeni prostor, kjer sta z navdušenjem opazovala večji, svetlejši dom in veličastna drevesa, ki ga obdajajo. Lastnika sta več kot petnajst let zbirala umetnine in verjameta, da je prav umetnost tista, ki njuno hišo naredi pravi dom.

Odprt koncept vhoda

Elegantna sodobna vrata naredijo močan prvi vtis, ko vstopamo v ta dom. To je tudi mesto, kjer najdemo prvo umetniško delo: sodoben akvarel umetnice Sarah Bienvenu iz Santa Feja. Vhod se razprostira v velik, večnamenski prostor z elegantnim območjem za sedenje okoli notranje-zunanjega kamina. Kamin, ki je narejen tako, da se vidi skozenj, je vgrajen v čudovito steno iz črnega oreha, zraven katere so steklena drsna vrata. Jedilnica z robustno stekleno in leseno mizo je urejena blizu odprtega koncepta vhoda.

ranch_dnevna.jpg

Uporabna, a luksuzna kuhinja

Eden od lastnikov je poleg uradnega poklica tudi usposobljen kuhar, zato je kuhinja oblikovana na uporaben, a hkrati luksuzen način. Sestavljajo jo elementi iz nerjavečega jekla, lesa črnega oreha in steatita. Iz kuhinje se razprostira prekrasen pogled na dvorišče. Nasproti nje je domači bar iz lesa črnega oreha, kjer lastnika pogostita številne prijatelje, ki pridejo na obisk. Območje pri baru obsega tudi mesto za neformalno jedilnico, ki jo zaznamujejo nenavadni stoli.

Garažo preuredili v dnevni prostor

Prostor tik ob kuhinji je bil nekoč garaža, zdaj pa predstavlja dnevni prostor hiše. Na zidu je stenska skulptura iz črnega skrilavca, ki sega od stropa do tal. V njej sta drugi kamin v domu in vgrajena televizija. Če vreme to dopušča, lahko velikanska okna, ki so nameščena na obeh straneh sobe, odprejo, da zagotovijo obilo naravne svetlobe in navzkrižni vetrič. Na sredini sobe stojijo po meri narejen usnjen kavč, čajna mizica in debela preproga iz svilenih vlaken.

ranch_dnevna2.jpg

Spalnica z razgledom na visoka drevesa

Pogled na največje drevo na dvorišču se razprostira skozi okna glavne spalnice. Prvotni načrt je sicer predvideval razširitev spalnice in kopalnice, vendar bi bilo za to potrebno odstraniti najstarejše drevo, zato sta se lastnika raje odločila za predelavo načrta. Edina prava sprememba v prvotni zasnovi doma je delna razširitev, namenjena temu, da ustvari prostor za glavno omaro in kopalnico. Dodatna spalnica je uporabljena kot domača pisarna in izstopa s svojo drzno zeleno barvo stene. Kljub živahnemu odtenku soba ostaja urejena ter se sklada z videzom doma.