Aktualna sta tropski in navtični stil

Počitnice v tropskih krajih, kjer se počutimo udobno in sproščeno, so lahko navdih za našo spalnico. Začnite z barvo, ki bo pričarala pravo atmosfero. Če se odločite za tropski videz, potem izberite živahne barve, kot so rumena, akvamarinsko modra in kanček zelene. Pred kombiniranjem si oglejte tipe tkanin v teh barvah ter preverite, kako se skladajo. Tudi pastelni odtenki so primerni. Zraven dodajte elemente, kot so školjke in pleteni predmeti. K tropsko obarvanemu interjerju se lepo poda svetel les, lahko tudi v beli barvi.

Če se navdušujete nad navtično obarvano sobo, potem izberite odtenke rdeče, modre in bele. Bela na stenah povzroči, da soba zasije, rdeči in modri dodatki ter pohištvo pa dopolnijo ta videz. Navtično urejena soba bo potrebovala tudi navtične dodatke. Za pohištvo uporabite temnejši les, vendar pri tem ne pretiravajte.

poletna_tropsko.jpg

Izberite ustrezen vzorec

Pri izbiri posteljnine in okenskih dodatkov imejte v mislih vašo temo. Nevtralna barva, ki dopolnjuje barvno kombinacijo sobe, je vedno prava izbira. Ravno pravi vzorec je dodaten bonus, vendar bodite previdni in ne pretiravajte s tematskim vzorcem, saj bo lahko soba videti neurejena ali pretirano opremljena.

Če vam nevtralna barva ni dovolj in če ne uspete najti idealno potiskane tkanine, razmislite o uporabi dveh odtenkov barve. Za posteljnino lahko uporabite pregrinjalo iz dveh barv, ki ga po potrebi obrnete ali zavihate tako, da sta vidna oba odtenka. Dekorativne blazine so dober posteljni dodatek, če želite v prostor dodati več barve ali ustrezen vzorec.

poletna_mornarsko.jpg

Za piko na i še poletni dodatki

Najbolj se boste zagotovo zabavali pri izbiri dodatkov za sobo s poletnim pridihom. Odlični so spominki s priljubljenih navtičnih ali tropskih počitnic. Prikupna sidra, školjke ali družinske počitniške fotografije, ki se skladajo z izbrano temo, bodo popolna izbira. Če želite opremiti sobo za goste s poletnim pridihom, potem poskrbite, da se bodo vaši obiskovalci počutili tako sproščeno kot na pravih počitnicah.

Za ogled več fotografij poletno obarvanih spalnic vas vabimo, da obiščete našo fotogalerijo.