Sodobno domovanje je sestavljeno iz dveh vizualno različnih delov, in sicer iz visokega zaobljenega dela s kovinsko streho in lesenim ogrodjem na sredini objekta ter iz dveh malo manjših pravokotno zasnovanih delov, ki obdajata sredinski del hiše. Slednja zaradi kvadratne oblike zgradbi vdihneta moderen pridih, k sodobnejši podobi pa pripomore tudi izbor materialov – prevladujoči so beton in leseni elementi.

hisa_shield_v_koloradu_2.jpg

Sodobna hiša ščiti stanovalce pred radovedneži

S sredinskim ukrivljenim delom objekta so stanovalci želeli doseči večjo zasebnost pred sosedi, ki živijo le nekaj metrov stran. Trinadstropna sosednja hiša, ki je v bistvu tripleks, ima namreč več strešnih teras ravno na tisti strani, ki gleda na hišo Shield. Zato ukrivljeni element stavbe deluje kot ščit pred pogledi in lovilec sončnih žarkov, ki prinaša naravno svetlobo v nižje ležeča območja hiše.

hisa_shield_v_koloradu_4.jpg

Zraven hiše je urejen tudi eleganten vrt z zunanjimi terasami, kjer je osrednja vrtna potka oblikovana enako zaobljeno kot sredinski del zgradbe. Tudi streha se ponaša s prostorno teraso, od koder se odpre razgled na mestno okolico. Notranjost je odprta in zračna, saj so prostori bolj ali manj odprti in povezani z razkošnim stopniščem in odprtim načrtom prostorov.

Če želite pokukati v notranjost koloradske hiše, pa si lahko ogledate še našo fotogalerijo.