Da zares dosežete pravo mero koncentracije in ustvarjalnosti, je pomembno, da imate ustrezna mesta za shranjevanje tako papirjev kot tudi drugih potrebščin. Nekaj uporabnih polic nad pisalno mizo, na katere boste lahko postavili priročen izbor priročnikov, je lahko lep dodatek za dom, ne le za domačo pisarno. Pri tem pa pazite, da na policah ne boste vzdrževali nepotrebne navlake.

Poiščite mesta za shranjevanje

Če imate prostor, ki je zares poln navlake, najprej iskreno ocenite predmete v pisarni. Seveda ima vsaka reč v pisarni svoj namen, vendar če je ne potrebujete vsak dan, potem najbrž ne sodi tja. Ko se enkrat znebite reči, ki jih boste mogoče potrebovali, in obdržite le pripomočke, ki jih dejansko potrebujete, boste ugotovili, da v pisarni veliko lažje vzdržujete red.

Vzemite si nekaj časa, da ponovno pospravite reči v predale, pri čemer pazite na prioritete - v vrhnji predal položite stvari, ki jih najbolj potrebujete ter do katerih najbolj pogosto dostopate. Nobene potrebe ni, da za urejanje reči, do katerih želite prost dostop na mizi, porabite veliko denarja. Preprosto vzemite nekaj plastičnih cevi, zlepite jih skupaj in jih uporabite za razvrščanje raznih drobnarij.

pisarna_urejenost.jpg

Praktično, a tudi lepo

Zapiske in izrezke pospravite v enotno zbirko elegantnih fasciklov, ki ne bodo le poskrbeli za urejenost papirjev, temveč bodo tudi lep okras v prostoru. Privlačne škatle, v katere boste namestili potrebščine, bodo vaš dom naredile sproščen in igriv. Prostor lahko ublažite z nekaj mehkimi preprogami in udobnim naslonjačem, ki ga boste uporabljali med odmorom za čaj.

Prijetna ideja je, da vključite majhen dvosed v domačo pisarno, če le imate prostor, saj se vam tam lahko pridruži vaša družina za hiter odmor za kavo. Svetujemo vam pa, da dvoseda ne naredite preveč udobnega in oblazinjenega, saj vas bo lahko premamil od dela, da se boste odločili za predrzen počitek.

pisarna_dvosed.jpg

Vzdržujte red

Potem ko ste vzpostavili red, se potrudite, da ga boste tudi vzdrževali. Najlažji način, da ostanete organizirani, je, da ob koncu dneva namenite pet do deset minut za urejanje prostora. Ni potrebe, da bi bil prostor popolno pospravljen, preprosto samo umaknite nepotrebne reči na ustrezno mesto. Od časa do časa se moramo vsi lotiti resnega čiščenja, vendar ne dovolite, da to postane pretirano, saj boste potratili več časa, kot ga želite s čiščenjem prihraniti. Naučite se biti zadovoljni z "dovolj dobrim", saj vsi kotički vaše domače pisarne zagotovo ne potrebujejo preurejanja.

Več fotografij domiselno in praktično urejenih domačih pisarn pa si oglejte v naši fotogaleriji.