Stanovanje je za svoje potrebe opremila in osmislila njegova lastnica hrvaška arhitektka in diplomirana scenografinja Sandra Meštrović, zato ni presenetljivo, da zasnova doma lastnici služi kot delovni in bivanjski prostor.

Belino stanovanja razbijejo barviti detajli

Sodobno stanovanje se nahaja v stari hiši, zgrajeni leta 1930, priznana arhitektka pa ga je v celoti prenovila in prilagodila svojemu življenjskemu stilu in delovnim potrebam. Odprtost je na primer dosegla tako, da je porušila večino pregradnih sten in vrat, pogled pa je odprla navzven proti zunanjim prostorom, kar še dodatno daje občutek prostranosti. Strateško postavljena svetila dom razsvetljujejo v večernih urah.

stanovanje_v_zagrebu_2.jpg

Pomembno vlogo igrajo svetle in živahne barve, ki prevladujejo v stanovanju, belina pa je razbita z drznimi rdečimi detajli, kot so stoli, preproga, pulti in drugo. Okrasni stol v dnevni sobi se imenuje Fjord, za podjetje Moroso pa ga je dizajnirala španska oblikovalka Patricia Urquiola. Svetle lesene talne obloge v interjer prinašajo toplino in udobje, ker je izbrani les česani beljeni hrast, pa prostor še dodatno posvetlijo.

Pohištvo po meri

Bivalni prostori se ponašajo z manjšimi kosi pohištva, po večini izdelanimi po meri, ki maksimalno izkoristijo razpoložljiv prostor. V kuhinji je recimo najbolj zanimiva črtna koda na steni, ki vnese sodoben pridih v celo domovanje. Večino omar za shranjevanje lahko najdemo v kuhinji, kopalnici in garderobni omari, medtem ko tudi v domači pisarni ne manjša omar.

stanovanje_v_zagrebu_3.jpg

Več posnetkov tega dizajnerskega zagrebškega stanovanja pa si lahko ogledate v naši fotogaleriji.