Prevetrite otrokovo sobo in nadebudnežu zagotovite tako potreben prostor.    

1. korak

Iz sobe odstranite čisto vse stvari. Tako boste dobili boljšo predstavo o prostoru in lažje razmislili o najoptimalnejši razporeditvi pohištva ter se odločili, kam pospraviti otrokove stvari.

kids_decor.jpg

2. korak

Predmete razdelite na posamezne kupe – stvari, ki gredo nazaj v sobo, stvari, ki tja ne sodijo, in pokvarjene ali neuporabne stvari (kot so denimo igrače ali obleke, ki jih je malček že prerasel).

3. korak

Preglejte stvari s tretjega kupa. Če je med njimi kakšen še uporaben kos, ga podarite ali prodajte. Če oblačilo ali igračo hranite za naslednjega otroka, jih spravite v kakšno drugo omaro ali pa jih nesite v klet ali garažo.

4. korak

Pohištvo razporedite tako, da bo to zavzelo čim manj prostora. Posteljo dajte ob steno. Na ta način boste preprečili, da bi otrok vsaj na eni strani padel z nje. Namesto kredence kupite omaro do stropa s policami in predali ter vanjo zložite vsa otrokova oblačila in igrače, kolikor jih le lahko spravite vanjo. V sobo dajte samo tisto pohištvo, ki ga otrok zares potrebuje.

5. korak

Na stene namestite police in nanje zložite knjige ter kakšne lepe igrače.

6. korak

Sezonska oblačila in igrače, s katerimi se vaš otrok ne igra pogosto ali pa je zanje še premlad, dajte v škatle, jih dobro označite in položite pod posteljo ali na zgornjo polico v omaro. Tako jih boste imeli pri roki, ko jih boste potrebovali, ne bodo pa vam nenehno v napoto.

decorating_kids_rooms_homeinteriorgallery_1.jpg

7. korak

Pri pospravljanju oziroma razporeditvi igrač sodelujte s svojim malčkom. Naj vam pove, kaj sodi skupaj in s čim se pogosteje igra, razložite pa mu tudi, da mora vsako igračo pospraviti na mesto, kjer jo je vzel.