Preberite si naše nasvete, katere kotičke vse lahko izkoristite za shranjevanje.

Poskrbite za ustrezne omarice

Osnovne omare v prelepem nežnem odtenku barve, ki se sklada s podobo vaše kuhinje, bodo poskrbele za lonce in ponve, medtem ko bo na policah prostor za vaše najljubše kose posode, hkrati pa vam bodo vsakdanji predmeti na dosegu roke. Kuhinjsko omaro s policami obložite s tapetami, ki se barvno in stilsko skladajo s prostorom. Nežen cvetlični vzorec je več kot primeren za ozadje omare, v kateri boste shranjevali keramiko.

Osnovno kuhinjsko pohištvo lahko spremenite v bolj odprtega tako, da odstranite vrata ali zadolžite mizarja, da vam izdela posebno različico, ki bo popolna za razkazovanje vaše kolekcije skled. Nobena podeželska kuhinja ni popolna brez kredence, ki je lahko postavljena kot samostoječa enota ali v obliki polic nad osnovno kuhinjsko enoto. Vsekakor pa je kredenca idealen kraj za shranjevanje zbirke vaših najljubših krožnikov.

kuhinja_porcelan.jpg

Vključite v kuhinjo kuhinjski otok

Kuhinjski otok je odličen kot dodaten prostor za shranjevanje in lahko med drugim vključuje vgrajeno mini shrambo za vinske steklenice ali kakršne koli kuhinjske pripomočke. Ukrivljena različica kuhinjskega otoka omogoča več prostora za manevriranje. Kot osrednji element v kuhinji lahko izberete tudi mizo, podobno tisti za mesenje kruha, ki vam bo ponudila predale ali police za shranjevanje ter dodaten prostor za delo. Če v vaši kuhinji ni prostora za kuhinjski otok, potem bo tak kos lepa alternativa.

kuhinja_mizazakruh.jpg

Druge drobne rešitve

Najenostavnejše rešitve so pogosto najboljše, zato obesite kuhinjske pripomočke na kovinsko držalo s kaveljčki, ki je priročno tudi za shranjevanje plošč za rezanje, košaro z jajci in mnoge druge elemente. Če se odločate za novo kuhinjo, poskrbite, da bo v njej prostor za vse podrobnosti in da bo poskrbljeno za shranjevanje, zato ne pozabite vanjo vključiti prostora za zelišča in začimbe. Starejše kuhinje pa je možno preurediti s posebnimi pladnji in razdelilniki, ki jih namestimo v notranjost predalov.

kuhinja_kosare.jpg

Poiščite košare in sklede, če hočete ustvariti stilsko neformalno mesto za shranjevanje na kuhinjski delovni mizi. Za elegantnejši učinek košare napolnite z lepimi starinskimi kuhinjskimi brisačkami ter zraven postavite izbor vrčev. Izkoristite vsak kotiček prostora, tako da vgradite predale za kuhinjske brisače pod klopmi ali dodate predal za podstavke pod osnovno enoto za čistila.