Trinadstropna zgradba ima v pritličju nameščene dnevne bivalne prostore, medtem ko se nadstropje višje nahaja atraktiven zunanji bazen, ki predstavlja osrednjo točko terase, urejene na tej strani hiše. Zraven bazena v isti etaži najdemo tudi spalnico, kopalnico in delovno sobo, v pritličju pa je zgrajena glasbena soba za igranje instrumentov.

Bazen svetlobo prenese globoko v notranjost objekta

Zgradba je zaradi ozkega zemljišča izredno ozka, saj je bila širitev možna le v višino. Zaradi visokih stropov so prostori videti večji, svetlejši in bolj odprti, še posebno veličastno pa je bazen gledati iz pritličja, saj so stropi na mestu bazena iz debelega stekla, tako da lahko stanovalci vidijo vodo nad sabo. Dnevna svetloba v notranjost vstopi skozi več oken, voda v bazenu pa pomaga odsevati svetlobo in jo prenesti globoko v notranjost hiše. Glavni vhod v objekt je nameščen neposredno pod bazenom.

kanadska_hisa_z_notranjim_bazenom_0_c.jpg

Dom iz armiranega betona

Kot veliko mest na zahodni obali severnoameriškega kontinenta, je tudi Vancouver lociran na območju z visokim tveganjem potresov. Zato so arhitekti in gradbeniki posebno pozornost namenili robustni konstrukciji in strukturi, ki v primeru potresa zdrži hujše obremenitve, saj je v celoti izdelana iz armiranega betona. Znotraj te betonske lupine je hiša izolirana z mavčnimi ploščami, na območjih, kjer izolacija ni potrebna, pa je betonska konstrukcija izpostavljena. Nevtralni materiali in nevpadljive barve omogočajo pretok naravne svetlobe tudi pozimi.

kanadska_hisa_z_notranjim_bazenom_10.jpg

Več fotografij tega šarmantnega domovanja pa si lahko ogledate v naši galeriji.