Čeprav vzorce najpogosteje najdemo na pohištvu, stenah, talnih oblogah in drugih elementih notranje opreme, je letos še posebno trendovsko okraševanje stropov. Stropi so običajno prevečkrat spregledan del ambienta, ki si zasluži vso vašo pozornost, zaradi tega jih poudarite. Pred kratkim smo že pisali, kako v dizajn interjerja vključite impresivne lesene tramove, vendar pa lahko teksture na strop vnesete tudi na druge načine.

okraseni_strop_1.jpg

Ne bojte se poudariti stropov

Medtem ko so preprosti beli stropi elegantni in privlačni, boste ustvarili nekaj posebnega, če jih obložite s steklenimi ali keramičnimi ploščicami, lesenimi deskami, kamnom ali ne nazadnje opeko. Prostoru boste namreč dodali povsem novo dimenzijo ter v sobo prinesli barve in večjo globino. Večina lastnikov domov se strope boji naglasiti, ker po navadi domnevajo, da bodo teksture in vzorci prostor prenatrpali in ga naredili bolj okornega. Vendar pa temu ni vedno tako; strope lahko opremite poceni in brez večjega napora, ne da bi morali spremeniti podobo ostalega prostora.

okraseni_strop_3.jpg

Neomejene možnosti

Poljubne vzorce lahko na strop kreirate s pomočjo kovinskih elementov, mavčnih oblog, kamnitih ali opečnatih plošč, lesenih tramov, barve ali laka, teksturiranih tapet (tridimenzionalne) in drugih materialov. Izberete lahko na primer kovinske plošče, izdelane iz kroma, medenine, bakra ali med drugim aluminija, s katerimi obložite celo površino ali pa le del stropa. Če imate odprt načrt prostorov, lahko z različnimi teksturami in motivi na stropu vizualno ločite posamezne predele prostora na več delov. Podobo stropa dopolnite s primernimi svetili, ki jih lahko namestite po celem stropu.