Moderna zgradba stoji stran od zadušljivega mestnega vrveža med kmetijskimi zemljišči v zvezni državi Connecticut, natančneje v regiji Cornwall. Gre za dom znanega pisatelja v srednjih letih, ki je želel veliko spremembo življenjskega sloga, saj se je iz mestnega okolja preselil na mirnejše podeželje.

trajnostna_hisa_v_drzavi_connecticut_3.jpg

Veliko oken in visoki stropi

V objekt je vgrajena osupljiva lesena fasada, strateško postavljena vertikalna in horizontalna okna pa v notranjost spustijo naravno svetlobo in odprejo pogled na okoliško krajino. Pri postavitvi hiše so gradbeniki uporabili trajnostne materiale, ki so jih združili z izborom kakovostne notranje opreme, ki odraža okus lastnika.

trajnostna_hisa_v_drzavi_connecticut_2.jpg

Zaradi nagnjene strehe enokapnice se stropi počasi višajo čez celo domovanje, pod seboj pa povečujejo udobje in zračnost prostorov. Bivališče se med drugim ponaša z dinamičnimi prostori, ometanimi stenami, lesenimi stropi, lesenimi in kamnitimi talnimi oblogami ter barvito opremo.

trajnostna_hisa_v_drzavi_connecticut.jpg

Pasivno prezračevanje in pridobivanje solarne energije

Prostrana hiša je zgrajena po načelih feng šuja in iz naravnih materialov, tako da se skoraj neopazno vključi v naravno okolje. Na vrhu visokih zidov so arhitekti neposredno pod strop dodali manjša okna, zaradi katerih zgradba omogoča pasivno prezračevanje oziroma boljše kroženje zraka. Na strehi pa so vgrajene sončne celice za pridobivanje obnovljive solarne energije.