V velenjski Rdeči dvorani se obeta pravi rokometni praznik, saj prihajajo največji mednarodni mojstri rokometne igre. Barve pariškega kluba branijo Danec Mikkel Hansen, Hrvata Igor Vori in Marko Koljar, Islandca Robert Gunnarsson in Asgeir Hallgrimsson, nekdanji Velenjčan - Črnogorec Fahrudin Melić, tu so še nekateri izjemni francoski rokometaši, kot so Luc Abalo, Daniel Narcisse, Samuel Honrubia in mnogi drugi.

"Pariški klub je bil naša tiha želja. Gre za vrhunsko ekipo, ki v tej sezoni zelo niha. Prav to bomo skušali izkoristiti na prvi domači tekmi, čeprav vsi skupaj vemo, da bo to zelo težko izpeljati na igrišču. Do tekem s Parižani je še veliko časa, upam, da se bomo dobro pripravili in dostojno predstavljali slovenski rokomet na evropskem klubskem prizorišču," je po današnjem žrebu dejal trener velenjskega kluba Ivan Vajdl.

Težko delo čaka tudi Celjane

Velenjski trener na klopi Celja Branko Tamše se je želel izogniti nemškemu predstavniku iz Flensburga, a igra kroglic je odločila drugače. Na 10. obletnico celjskega zmagoslavja v finalu lige prvakov se bosta tekmeca v tej sezoni pomerila že v osmini finala, papirnati favorit pa je nemška zasedba.

"V osmini finala se bomo pomerili z izjemno močnim tekmecem. Po mojem mnenju Flensburg igra najbolj privlačen rokomet na stari celini, ob tem pa je tudi izjemno uspešen in učinkovit. Gre za ekipo, ki ima na vsakem položaju mestu po dva vrhunska igralca, ob tem pa je tudi zelo homogena. Naredili bomo vse, da se mu dobro in enakovredno zoperstavimo," je po dunajskem plesu kroglic dejal Tamše.