Hokejisti v regionalnem tekmovanju so po dolgem, več kot tritedenskem olimpijskem premoru spet v tekmovalnem ritmu. Drugi del tekmovanja bodo odigrali ekspresno, saj so štirje krogi na sporedu v tem tednu, za edinega slovenskega predstavnika, Telemach Olimpijo, pa se je zadnji del začel z gostovanjem v Dornbirnu.

Ljubljančani so imeli za uvrstitev v končnico še nekaj teoretičnih možnosti, prav veliko praktičnih pa ne več. Po šestih krogih so zbrali šest točk, za drugim mestom, ki še vodi v končnico, pa so pred današnjim težkim gostovanjem (v tej sezoni na gostovanju pri tem tekmecu še niso zmagali, so ga pa zato premagali v drugem delu tekmovanja na domačih tleh), zaostajali tri točke. Danes pa so doživeli nov poraz in tako pravzaprav že končali sezono lige Ebel.

Ljubljančani so se na dolgo pot na avstrijski zahod podali močno oslabljeni. Med prestopnim rokom so namreč vrste zeleno-belih zapustili prvi vratar Jerry Kuhn, pa tudi branilec Nick Ross ter napadalca Andrej Hebar in Gal Koren. Status prvega vratarja je tako prevzel Aleš Sila, prvič je bil v članski postavi mladi Tomaž Trelc, na klopi pa ni bilo niti obolelega Aleša Mušiča ter kaznovanega Roka Leberja, se je pa zato vrnil za osem tekem suspendirani Pascal Morency.

V Dornbirnu so domači premoč kronali sredi prve tretjine, zadel je Luciano Aquino, potem ko je Dornbirn zapravil dve prednost igralca več. Uspešnejši pri tej prvini pa je bil nekdanji zmaj Chris d'Alvise in v 22. minuti povišal vodstvo domačih. V nadaljevanju so imeli priložnost za "power-play" tudi gostje in jo izkoristili, ko so imeli na ledu v 25. minuti dva igralca več, v polno je zadel Morency. A je Dornbirn kmalu spet pobegnil na dva gola. V zadnjem delu ni bilo zadetkov do zadnje minute, ko so Ljubljančani skušali ob kazni za domače še brez vratarja priti do zadetka, toda v nebranjeno mrežo so plošček poslali domači in dokončno odločili zmagovalca.

Naslednji dve tekmi bodo Ljubljančani igrali doma, v sredo proti Innsbrucku in v petek proti Celovcu, v nedeljo pa bodo še gostovali v Gradcu.