Današnji žreb so pohvalili vsi protagonisti prvega finalnega pokalnega dejanja, po "sprehodu" skozi zgodovino celjskih plemičev pa je na sceno stopil direktor tamkajšnjega muzeja Stane Rozman, ki je izžrebal polfinalna para. Ta se ni razpletel po željah favoriziranih celjskih in velenjskih rokometašev, ki se bodo morali pomeriti že v polfinalu, veliko bolj zadovoljni so bili seveda v taboru obeh dolenjskih ekip.

"Tako Celjani kot Velenjčani želimo osvojiti pokalni naslov. Če hočemo ubraniti lansko zmago, potem moramo v Golovcu doseči dve zmagi," je odločno dejal Luka Žvižej, medtem ko je njegov velenjski kolega Niko Medved dodal: "Že na dopoldanskem treningu smo skupaj s soigralci imeli občutek, da se bomo v polfinalu pomerili s Celjani in res je tako. Naredili bomo vse, da po dolgem času osvojimo pokalno lovoriko."

Dolenjci precej bolj zadovoljni

"Na papirju smo dobili najlažjega in najbolj želenega tekmeca, a vedeti moramo, da gre za lokalni derbi, na tovrstnih tekmah pa je vselej težko. Za našo mlado ekipo, ki je pred začetkom sezone doživela številne spremembe, bi bila uvrstitev v finale pokalnega tekmovanja velik uspeh," je žreb komentiral trebanjski rokometaš Anže Ratajec, medtem ko je trener zasedbe iz Ivančne Gorice Miloš Aksentijević dodal: "Nad žrebom se ne moremo pritoževati. Konec minulega tedna so nas Trebanjci premagali, na tisti tekmi pa smo vendarle dokazali, da se lahko enakovredno kosamo, kar bomo skušali narediti tudi na sobotni polfinalni preizkušnji."

Klub iz mesta ob Savinji bo letos že desetič priredil finalni pokalni turnir in tretjič v nizu. Pred dvema letoma so ga izpeljali v Podčetrtku, lani v Laškem, letos pa bo v nekdanjem njihovem hramu v dvorani Golovec. Dnevna vstopnica za obe tekmi bo stala šest evrov.