Ob serijskem osvajanju kolajn sva se počutila kot najini kolegi iz športnih velesil Norveške, Avstrije, Nemčije..., ko je bilo poročanje o kolajni že vsakodnevna rutina. Ves pomp ob kolajni je živel le en dan, saj je bil naslednji dan v ospredju že nov slovenski športni junak. Uroš je dvakratni rekorder. V enem dnevu je poročal o dveh slovenskih kolajnah v razmaku dveh ur, najprej o bronu tekačice Vesne Fabjan in nato še biatlonke Teje Gregorin, posebno doživetje pa sta bila dva naslova olimpijske prvakinje alpske smučarske Tine Maze. S prvim nastopom slovenske hokejske reprezentance je poročanje z olimpijskih iger dobilo novo dimenzijo, saj je bil hokejski turnir brez dvoma športni dogodek številka ena.

Rusi so igre organizirali veliko bolje, kot so bila najina pričakovanja pred začetkom. Po prihodu je bilo nekaj začetnih težav, ki pa so značilna za vsako veliko tekmovanje, a še pred otvoritvijo je bilo vse tako, kot se spodobi za tako velik športni dogodek. K dobremu vtisu je veliko prispevalo lepo vreme, saj sva bila le dvakrat premočena zaradi dežja. Čeprav je šlo za zimske olimpijske igre, nisva občutila zime in snega. Bilo je tako toplo, da so zimska oblačila s smučarskim perilom, rokavicami in toplimi hlačami v potovalnih kovčkih ostala nedotaknjena. Čeprav je šlo za tekmovanja na snegu, so bila prizorišča urejena tako, da na biatlonu in smučarskih skokih sploh nismo stopili na sneg. Ko je Jože poročal s tekem v hokeju, se je zaradi palm ob Črnem morju, toplega sonca in lahkih oblačil počutil kot bi bil na nedeljskem izletu zgodaj spomladi v Portorožu in Piranu. Varnostni ukrepi glede kontrol ob vstopih na tekmovališča so bili precej bolj blagi kot na minulih poletnih in zimskih igrah, kljub temu pa sva se ob nemirnem Kavkaškem delu Rusije počutila varno kot v domači dnevni sobi. Rusi so bili tudi v nasprotju s pričakovanji izjemno prijazni v vsakodnevnih stikih.

Edina pomanjkljivost je bila, da pod tekmovališči v hribih ni bilo osrednjega središča za skupno druženje, gostinskih lokalov s hrano in pijačo pa manj, kot je prstov na eni roki. V strahu pred terorističnimi napadi ni bilo množičnih zbirališč ljudi v diskotekah, barih, gostiščih... jo, uš