Gorenje je proti Flensburgu že po dobrih dvajsetih minutah zaostajalo s 6:13. Kaj se je dogajalo z vašo ekipo?

Tu ni nobene filozofije – Flensburg je v tem trenutku premočan za nas. Nemci so odlično ustavili napad, naše najmočnejše orožje v tej sezoni. Dosegli smo le 23 golov, kar je precej pod našim povprečjem in najmanj na vseh desetih tekmah v ligi prvakov. Flensburg ima zares močno obrambo, kar se mogoče s tribun ali na televiziji ne vidi, a smo to igralci občutili na lastni koži. Mogoče smo prvi polčas odigrali tudi z nekaj preveč strahu in spoštovanja, v drugem pa smo se le sprostili in se celo približali na dva gola zaostanka, a preobrata žal nismo zmogli.

Koliko je na slabšo igro Gorenja v prvem polčasu vplivalo dejstvo, da ste bili tudi ob porazu s Flensburgom in ob pričakovani zmagi Hamburga proti Aalborgu že tretji v skupini?

Lahko bi se slepili, da to ni imelo nobenega vpliva na nas, a resnica je drugačna. Takšno razmišljanje je bilo navzoče in zaradi tega podzavestno verjetno nismo šli na polno. A sočasno se igralcem v karieri redko ponudi priložnost, da igrajo proti tako vrhunski ekipi, kot je Flensburg, zato bi morala biti to zadostna motivacija, da dajo vse od sebe. Niti za nas niti za Flensburg tekma ni bila posebno pomembna, saj smo bili oboji odvisni od razpleta tekme Hamburg – Aalborg, ki so jo po pričakovanju dobili Nemci. Nam je v boju za tretje mesto ustrezal le poraz Dancev, Flensburgu za prvo zgolj danska zmaga.

Na jutrišnjem žrebanju parov osmine finala lige prvakov na Dunaju so Gorenjevi morebitni nasprotniki nemški Rhein Neckar, francoski PSG in danski Kolding.

Na žrebanje pač ne moreš vplivati, zato se je po eni strani nesmiselno ubadati z njim. Jasno je, da so vse tri ekipe na papirju močnejše od nas. To pomeni, da bodo proti nam v vlogi favoritov, a v športu je pač tako, da favoriti ne zmagujejo vedno. No, če bi lahko izbiral, bi se najraje pomeril s PSG, ki ima po imenih zagotovo najbolj atraktivno ekipo. Kar se tiče nemških klubov, smo letos odigrali z njimi že štiri tekme, po dvakrat s Hamburgom in Flensburgom. Na njih smo dodobra občutili njihovo moč na lastni koži, zato jih imam za letos kar dovolj. V vsakem primeru bosta tekmi osmine finala za nas nagrada za dobre predstave v skupinskem delu, sočasno pa priložnost, da se še dvakrat pokažemo Evropi v lepi luči. Že pred osmino finala pa lahko rečem, da smo v Evropi presegli naše cilje, pričakovanja in zmožnosti.

V slovenski ligi imate pred začetkom končnice za prvaka kar pet točk prednosti pred zasledovalci Celjani.

Sliši se veliko, a čaka nas še deset težkih tekem. Prvenstvo se bo odločalo tako na medsebojnih derbijih Celjanov, Mariborčanov in nas kot tudi na gostovanjih vodilne trojice v Ribnici, Trebnjem in Sevnici. S psihološkega vidika so lahko gostovanja pri na papirju slabših tekmecih, kot so Ribnica, Trimo in Sevnica, težja. Naš cilj in želja je vsaj še enkrat premagati Celjane, kar naj bi bilo na koncu dovolj za naslov prvaka, čeprav nam na nobeni od desetih tekem ne bo lahko. Vsako tekmo moramo vzeti kot derbi, finale, ne glede na nasprotnika. Če bomo maksimalni, potem se nimamo česa bati. Verjamem, da bo naslov tudi v tej sezoni ostal v Velenju.

Konec tedna čaka Gorenje nastop na sklepnem turnirju pokala Slovenije v Celju, kjer bosta poleg gostiteljev in Velenjčanov igrala še Trimo in Sviš.

To, da so se Celjani odločili za gostiteljstvo tekmovanja, je seveda jasno znamenje, da imajo najvišji cilj – osvojitev pokala. Razplet tekmovanja bo odvisen tudi od današnjega žrebanja polfinalnih parov. Veselimo se dvoboja s Celjani ne glede na to, ali bo do njega prišlo v polfinalu ali finalu. Tudi Gorenjev cilj je, da pokal pripelje v Velenje, zato bomo naredili vse, kar je v naši moči, da to dosežemo. Še zlasti, ker ne gre za kakšen prijateljski dvoboj ali drugorazredno tekmovanje, ampak je v igri lovorika. Prepričan sem, da se ne bo ponovil lanski finale v Laškem, ko so Celjani povozili Gorenje in že pred koncem prvega polčasa vodili z 18:9. Naša ekipa je precej drugačna kot lani, upam pa, da bo drugačen tudi razplet našega dvoboja s Celjani.