Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Liverpool - Swansea
1

Liverpool se je znova vrnil v boj za naslov prvaka in od vodilne četverice ima najbolj spočite igralce, saj letos ni igral v Evropi, zato rdeči prav gotovo razmišljajo o osvojitvi prvega mesta. Motiva jim zato na nobeni tekmi ne manjka in verjetno bodo danes znova leteli po igrišču in letos precej povprečnemu Swanseaju zabili nekaj golov, kar jim bo prineslo novo zmago.

Nogomet - Italija - 1.liga

Juventus - Torino
1

Ni dvoma, kdo je nogometni kralj v Torinu, Juventus pa bo to danes še enkrat več skušal dokazati na mestnem derbiju, ki se v zadnjih letih kot po pravilu končuje z zmago stare dame. Tudi tokrat je razlika v kvaliteti med tekmecema očitna in že remi bi bil veliko presenečenje.

Nogomet - Španija - 1.liga

Valencia - Granada
1

Valencia je v zelo dobri formi in bo želela zmago v evropski ligi proti kijevskemu Dinamu nadgraditi še z današnjim zmagoslavjem v prvenstvu, ki bi jih ohranil v boju za 6. mesto. Granada ima sicer na lestvici le pet točk manj od netopirjev, a v zadnjih tednih zbira poraze in pada po lestvici. Verjetno se bo z gostovanja na vzhodni obali vrnila z neizpolnjenimi željami po točki.

Nogomet - Avstrija - 1.liga

Salzburg - Admira
1

Salzburg je med tednom nadaljeval z bravuroznimi predstavami in v Amsterdamu s 3:0 razbil še Ajax. Glede na izjemne igre rdečih bikov v tej sezoni si Admira danes verjetno želi le čim nižjega poraza, saj bi kakšne želje po točkah lahko označili za smešne.

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Crvena zvezda - Partizan
1

Partizan zaradi poškodb v zadnjem času več ne dosega tako dobrih rezultatov kot v prvem delu sezone in to za črno-bele ni najboljša napoved pred današnjim derbijem z velikim mestnim tekmecem. Tudi drugače bi bila Crvena yvezda zaradi vloge domačina danes favorit, glede na zadnje dogodke in rezultate pa je ta vloga še toliko večja in zmaga Partizana, čeprav gre za nepredvidljiv derbi, bi bila tokrat kar precej presenetljiva.