"Po prvi predaji smo bili od medalje oddaljeni minuto, nato pa je Jaka naredil fantastično delo. Tudi Klemen se je izkazal. Jaz, ki sem se na progo podal kot zadnji od naših, sem se potrudil po najboljših močeh. Trenerji so mi ob progi vpili, da naj držim svoj tempo, naj pametno tečem, ampak po pravici povedano: če bi tekel v svojem ritmu, bi me tekmeci zadaj hitro ulovili. Tako da sem moral iti preko samega sebe," je po tekmi povedal Marič.

"Streljanje leže mi je odlično uspelo, saj sem ustrelil ničlo, stoje pa ... Težko je bilo, ampak na srečo sem se izmazal brez kazenskega kroga. Žal mi je, da nisem tarče zadel s kakšno popravo manj, saj bi lahko obdržal peto mesto. A če bi mi kdo pred tekmo ponudil šesto mesto, bi takoj podpisal. Jaz sem prezadovoljen, upam, da so tudi drugi fantje," je o uspešnem slovenskem nastopu še dejal Marič, ki bo marca na Pokljuki končal športno pot.

Gostitelji Rusi pa so prišli do prvega biatlonskega zlata na igrah v Sočiju in to prav na zadnji biatlonski tekmi teh iger. Izkušeni Anton Šipulin, ki je nastopil v zadnji predaji, je z odliko opravil svoje delo in se skupaj z Aleksejem Volkovom, Jevgenijem Ustjugovom in Dmitrijem Mališkom na veselje domačih navijačev v biatlonskem središču Laura veselil olimpijskega naslova.

Rusija je tako osvojila prvo štafetno zlato vse od razpada Sovjetske zveze, ki je zmagala na prvih šestih olimpijskih štafetnih tekmah (1968 - 1988). Na igrah od 1992 do 1998 ter leta 2006 v Torino so zmagali Nemci, leta 2002 in 2010 pa Norvežani.

Nemci so se z zaostankom 3,5 sekunde razveselili srebrne kolajne le dan za tem, ko je na njihov biatlonski tabor padla črna senca zaradi pozitivnega dopinškega testa ene najizkušenejših reprezentantk, Evi Sachenbacher-Stehle. Tretji so bili Avstrijci, ki so dobro izkoristili napake norveških biatloncev.

Norveško, ki je vodila celotno tekmo, je namreč v zadnji predaji presenetljivo s slabim streljanjem pokopal izkušeni Emil Hegle Svendsen, sicer že štirikratni olimpijski prvak, ki je popravljal kar trikrat in moral v kazenski krog. Norvežani so tako ostali brez kolajne na četrtem mestu, tako da legendarni Ole Einar Bjoerndalen, ki danes ni zgrešil niti enkrat, ostaja pri 13 olimpijskih kolajnah. Z osmimi zlatimi, štirimi srebrnimi in eno bronasto je še naprej najuspešnejši zimski olimpijec vseh časov.