Hrvaški trener je v finalni vožnji poskrbel za zelo zahtevno postavitev, zaradi katere so smučarji kot po tekočem traku delali napake. Končni vrstni red se je zato precej spremenil - Slovak Adam Žampa je s 26. mesta napredoval na šesto, Norvežan Henrik Kristoffersen pa s 15. mesta na oder za zmagovalce. Osvojil je bron.

Za dvojno avstrijsko zmago sta poskrbela zimzeleni Matt in glavni favorit Hirscher, ki je bil po prvi vožnji šele deveti, za Mattom pa je zaostajal 1,28 sekunde. Na drugo progo se je podal suvereno, tveganje pa se mu je izšlo, saj je zanesljivo prevzel vodstvo.

Sledilo je še kar nekaj odstopov. V snegu sta med drugim končala sedmouvrščeni Nemec in eden od favoritov za odličje Felix Neureuther, ki je imel tik pred odhodom v Soči prometno nesrečo, in drugi po prvi vožnji, Šved Andre Myhrer. Na vrhu je ostal le še Matt. Prednost, ki jo je imel pred Hirscherjem, je zadostovala za zmago. Sledilo je veselje Matta, medtem ko je bil Hirscher vidno razočaran.

Očetova tvegana postavitev na drugi progi se ni izšla v prid veteranu Ivici Kosteliću, ki po 21. času v prvi vožnji ni mogel višje kot do deveta mesta. Kostelić je na igrah v Sočiju sicer osvojil srebro v kombinaciji in družini Kostelić prismučal deseto olimpijsko medaljo.

Edini Slovenec v finalu Mitja Valenčič je po 11. času na prvi progi v drugi vožnji v cilj prišel kot šesti, na koncu pa je na račun napak drugih tekmovalcev tekmo končal na 11. mestu. Za Mattom je zaostal 2,30 sekunde.

Nad nastopom v drugi vožnji je bil razočaran. "Ne vem, kaj naj rečem. Kombinacija na strmini je bila zelo zahtevna. Skoraj nemogoče jo je bilo tekoče izpeljati. Vsak je poskušal na svoj način," je v prvi izjavi za Televizijo Slovenija dejal Valenčič.

Tekmo si je predstavljal drugače, pričakoval je tršo podlago in bolj enakovredne pogoje za tekmovalce. Na vprašanje, ali ve, da je Kostelić v finalni vožnji najprej menda postavil še zahtevnejšo postavitev, ki so jo nato malce omilili, pa je dejal: "Ne znam si predstavljati, kaj bi lahko bilo hujše."