»Uvrstitev med finaliste je bila za nas presenečenje, predvsem ker se zavedamo, da nismo v enaki kondiciji, da se nas je kriza rahlo dotaknila in se moramo za enake rezultate bistveno bolj truditi. Vem pa, da smo dokaz dobrega slovenskega podjetja in super tima,« je razmišljala Romana Djuran, direktorica Hair Beauty, ki ga je ledena ujma v Logatcu pred tedni postavila pred prav posebne preizkušnje.

»Delovati smo morali hitro in učinkovito. Vsi so se zavedali resnosti izziva, večina sodelavcev je doma z območja Borovnica-Logatec-Postojna, kjer je bilo najhuje. Že v ponedeljek, 3. februarja, smo imeli v Ljubljani v hotelu začasno pisarno in povezavo z vsemi zaposlenimi, strankami in principalom. V Zagreb smo šli kupit agregat, komercialisti so šli v prodajo na teren, kjer ni bilo težav, s strankami smo komunicirali prek socialnih medijev in jih obveščali o stanju. V Logatcu so padali daljnovodi, kot bi bili iz legokock, eden tudi na vhodu v našo industrijsko cono, zato je bilo smrtno nevarno priti blizu. Ko je bila nevarnost odpravljena, smo nemudoma prišli v podjetje, delali v bundah in vse naše stranke so dobile naročeno blago,« je slikovito pripovedovala direktorica Hair Beauty. »In poslovanje je teklo dalje. Tim se je izkazal za nepremagljivega, nihče se ni pritoževal, vsi smo vedeli, kaj moramo narediti in kako nujno je, da v takih trenutkih damo svoj maksimum. Bili smo kot vrhunski športnik, ki ve, to je to, zdaj je zimska olimpijada, stisnimo iz sebe najboljše.«

Redna srečanja zagotavljajo ne le krasno komunikacijo, pač pa tudi generiranje idej. »Vsak ponedeljek imamo ob 7.30 sestanek, kjer vsi zaposleni lahko povejo, kaj se dogaja v delovnem procesu, na trgu pri strankah, na seminarjih in izobraževanju ter kaj predlagajo, da bi lahko bilo boljše, drugače. Želim slišati njihove ideje, razmišljanje, poenostavitev delovnega procesa. Zadnja od idej, ki sem je bila zelo vesela, je bila uvedba super hitrih prenosov naročil s terena v pisarno. Čas so pridobili tako potniki kot administrator. Ta čas bomo izkoristili za iskanje novih strank, ki so ključnega pomena v krizi. Ko obstoječim strankam pada promet, je poleg zmanjševanja stroškov ključnega pomena rast novih strank. New clients acquisition – NCA je namreč poleg skrbi za redne stranke glavni fokus naše prodaje letošnjega leta.

Nove sodelavce v podjetju uvajajo več mesecev, saj lahko po njihovem prepričanju le tako dela z ekipo v harmoniji, brez težav in po dogovoru. »Vedno vsakemu tudi pomagamo in če ima kdo preveč nalog, jih razporedimo po prioritetah. Pri nas je nekaj več fantov, iz preprostega razloga, ker smo v branži, kjer resnično stranke, to so predvsem frizerke, raje delajo z moškimi,« pojasnjuje Romana Djuran.

»Informacija o uvrstitvi v finale je prišla v času najtežjih dni, ko ni še čas za proslavljanje. A verjemite, naši dnevi prihajajo in vse zmage bomo bučno proslavili. Naš tim ima super slogan »Work hard, party even harder.« (Trdo delaj, zabavaj pa se še bolj.) Seveda smo uvrstitve v finale izredno veseli, saj potrjuje, da smo po toliko letih še vedno na pravi, zmagovalni poti. Vedno trdim, da smo zmagovalci, da mi porazov ne poznamo!«