Poleg objave Nielsenove tržne raziskave, je časnik v sodelovanju z agencijo Hendal opravil raziskavo o navadah Hrvatov, ko gre za ustno higieno. Izvedli so je na vzorcu 411 anketirancev, starejših od 15 let.

Slabih 96 odstotkov vprašanih si zobe umiva vsak dan. Od tega jih dobra četrtina to počne vsaj trikrat na dan, slaba polovica si zobe umiva dvakrat dnevno, dobra petina pa jih ima zobno ščetko v rokah enkrat na dan, je pokazala Hendalova raziskava.

So pa tudi slabi trije odstotki takih, ki si zob ne čistijo vsak dan, in poleg tega še dober odstotek takih, ki ščetko sploh nikoli ne uporabijo.

Med tistimi, ki dobro skrbijo za ustno higieno, le trije odstotki uporabljajo električno zobno ščetko. Dobri dve petini vprašanih si kot dodatno sredstvo za nego zob in dlesni privoščita tekočino za izpiranje ustne votline, medtem ko zobno nitko uporablja dobra tretjina Hrvatov.

Dobrih 43 odstotkov anketirancev obiskuje zobozdravnika večkrat letno, dobra petina vsaj enkrat letno, slaba petina na vsakih nekaj let, slabih pet odstotkov pa kar večkrat mesečno. Dobrih sedem odstotkov vprašanih je odgovorilo, da nikoli ne obiščejo zobozdravnika, je še pokazala raziskava agencije Hendal.