Nemški olimpijski komite je doslej potrdil le, da je bil pri nemškem udeležencu olimpijskih iger pozitiven test A, televizija ZDF pa je medtem že poročala, da je bil pozitiven tudi test B. Predsednik olimpijskega komiteja Alfons Hörmann je pojasnil le, da gre za športnico, ki ni osvojila medalje.

Nemška tiskovna agencija dpa je poročala, da gre za nekdanjo tekačico in zdaj biatlonko Sachenbacher-Stehlejevo, ki je na ponedeljkovi biatlonski tekmi s skupinskim startom na 12,5 kilometra s četrtim mestom za las ostala brez medalje, kar je športnica zdaj potrdila tudi sama. Na tej tekmi je odlično nastopila tudi Slovenka Teja Gregorin, ki je bila peta.

Triintridesetletna Sachenbacher-Stehlejeva je na olimpijskih igrah pred štirimi leti v Vancouvru v smučarskem teku osvojila zlato v ekipnem sprintu, leta 2002 v Salt Lake Cityju pa zlato s štafeto. Med letoma 2002 in 2010 je osvojila še tri srebrne olimpijske kolajne. Za današnjo žensko štafetno tekmo na 4 x 6 kilometrov ni bila predvidena.

Sachenbacher-Stehlejeva sicer že ima negativno izkušnjo z dopinškimi rezultati. Leta 2006 jo je dan pred odprtjem olimpijskih iger v Torinu zaradi povečanih krvnih telesc doletel petdnevni zdravstveni ukrep, zato je ostala brez uvodne tekme. K biatlonu je presedlala pred dvema letoma.

Nemški predstavniki sicer že iščejo načine, kako zavarovati Sachenbacher-Stehlejevo. Kot sta dejala tiskovni predstavnik nemške smučarske zveze Stefan Schwarzbach in glavni trener biatloncev Uwe Müssiggang, je za pozitiven dopinški test krivo prehransko dopolnilo, v katerem naj bi se nahajala prepovedana snov.

Tudi Italijan Frullani pozitiven, je že na poti domov

Tudi italijanski tekmovalec v bobu William Frullani je padel na dopinškem testu, poročajo tuje tiskovne agencije. Italijanski olimpijski komite ga je že poslal domov in tako ne bo nastopil v tekmi bobov štirisedov. Frullanijev vzorec je bil pozitiven na prepovedano substanco dimetilpentilamin.

Prvi vzorec je bil pozitiven že v torek, njegove izsledke pa je danes potrdil še test B, so potrdilo pri italijanskem olimpijskem komiteju.

Frullanijevo mesto v bobu štirisedu bo zasedel Samuele Romanini. Prvi vožnji bosta v soboto, drugi dve pa zadnji dan olimpijskih iger v Sočiju, v nedeljo.