Slovencem, ki so navdušeni nad uspehi športnikov, tako ne preostane drugega, kot da junake, med katerimi niso le dobitniki kolajn, ampak tudi tisti, ki so se uvrščali med najboljšo deseterico, a so zaradi neverjetnih uspehov ostali v senci dobitnikov odličij, pridejo pozdravit na brniško letališče ali na sprejeme, ki jih pripravljajo v lokalnih okoljih, torej krajih, kjer bivajo ali so njihovi matični klubi.

Tekmovalne obveznosti so tako zahtevne, da so nekateri hokejisti kar neposredno iz Sočija odpotovali v svoje klube. Večina hokejistov je na Brniku le prestopila na drugo letalo, saj v državah, ki niso igrale na olimpijskem turnirju, niso prekinjali tekmovanja, zato so jih že nestrpno pričakovali delodajalci v klubih. Ker je večina reprezentantov z Jesenic, je občina nezmožnost sprejema kompenzirala s tremi brezplačnimi avtobusi za prevoz na Brnik. Dvakratna olimpijska prvakinja Tina Maze bo iz Sočija v nedeljo poletela v Zagreb, se za en dan ustavila doma v Črni na Koroškem in nato odpotovala na tekmo svetovnega pokala v Crans Montano. Največ možnosti, da srečaje smučarje skakalce pred ponedeljkovim odhodom na skandinavsko turnejo, imajo oboževalci v nedeljo v Planici, kjer bo državno prvenstvo, ki bo večini odvečna obveznost.

A OKS ne bo le v zagati, kako zbrati denar za sprejem po koncu sezone, ampak tudi, če bo dovolj evrov za denarne nagrade: 20.000 evrov za zlato, 17.500 za srebrno in 15.000 za bronasto olimpijsko kolajno. Trenerja nagradijo z 80 odstotki višine nagrade. Za nagrade so rezervirali 150.000 evrov, kar je premalo glede na izkupiček v Sočiju. To pomeni, da bodo morali najti nove sponzorje ali pa bo vrednost kolajne nižja.