Levi iz Mannheima niso gostili Celjanov v matični dvorani SAP Arena, ampak v majhnem objektu v 30 kilometrov oddaljenem mestu St. Leon-Rot. Sinočnjo tekmo, na katero so z avtobusom odpotovali v sredo zgodaj zjutraj, so pivovarji dobro začeli (2:0), a so nato gostitelji po štirih izenačenjih (nazadnje pri 5:5) in treh zaporednih zadetkih po dobrih desetih minutah vodili že z 8:5. Polovico zadetkov za Rhein Neckar je do takrat dosegel levoroki Alexander Petersson, v Latviji rojeni reprezentant Islandije, v nemških vratih pa je blestel črnogorski veteran Goran Stojanović (na tekmi skupno 16 obramb), ki bo v ponedeljek dopolnil že 37 let.

Nemci, ki so si že pred zadnjo tekmo v skupini zagotovili drugo mesto v skupini, so včeraj nastopili brez Niklasa Landina, najboljšega vratarja nedavnega evropskega prvenstva na Danskem, in Uweja Gensheimerja, s 55 zadetki najboljšega strelca Rheina Neckarja v evropski ligi prvakov. Kljub temu so si med izključitvijo svojega igralca Nikole Manojlovića prvič priigrali pet zadetkov prednosti (12:7), po treh zaporednih golih Španca Gedeona Guardiole so v predzadnji minuti prvega polčasa vodili že za osem (19:11), do odhoda na odmor pa se je pri zmagovalcih evropskega pokala EHF v minuli sezoni med strelce vpisalo že deset igralcev. Tudi v drugem polčasu se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, kljub skupno dvanajstim obrambam Urbana Lesjaka pa Celjanom ni uspelo občutneje zmanjšati razlike. Še več, prav v zadnji sekundi je nemški klub z golom Islandca Stefana Sigurmannssona po cepelinu poskrbel za rekordno prednost desetih golov (35:25).

»Dobro smo odprli tekmo, igrali hitro, toda nato smo začeli delati preveč napak. Ko so nam domači ušli, jim nikakor nismo več uspeli priti blizu. V drugem polčasu smo znova začeli dobro, a nato ponovili napake iz prvega dela, se prepočasi vračali v obrambo, izgubljali žoge, gostitelji pa so to seveda kaznovali,« je ocenil celjski desnokrilni igralec Gašper Marguč. Popularni Gaši je bil s šestimi goli prvi strelec tekme v Nemčiji, a na lestvici strelcev lige prvakov mu ni uspelo prehiteti vodilnega Šveda Magnusa Perssona. Član Drotta je včeraj proti španski La Rioji v gosteh v skupini D prav tako dosegel šest zadetkov, ohranil dva prednosti pred Margučem (67-65), a ni mogel preprečiti poraza svoje ekipe proti Špancem s 34:38. »Rhein Neckar je zasluženo zmagal, mi pa vseeno ne smemo biti preveč razočarani. Poraz boli, a smo uvrščeni med šestnajst najboljših klubov v Evropi in s tretjega mesta v skupini čakamo svojega nasprotnika v osmini finala, ko bomo vsekakor želeli pripraviti še kakšno presenečenje,« je dodal Marguč, ki mu s soigralci ni uspelo preprečiti šestega poraza pivovarjev na šesti medsebojni tekmi z Rheinom Neckarjem.