"Zelo sem počaščen, da imam tako podporo," je dejal Prevc, ki je na sprejemu s strani domačih glasbenikov slišal tudi novo pesem Za Slovenijo. Prisluhnil pa je še olimpijskemu zborčku otrok iz vasi in številnim besedam pohvale in navdušenja nad doseženimi uspehi.

Petru je čestital tudi župan Občine Železniki Anton Luznar. Kot je dejal, je Peter s svojimi nastopi in uspehi pokazal vsem, posebej mladim, da je z vztrajnostjo, trdim delom in talentom mogoče storiti vse. "Ko je skupaj z drugimi našimi olimpijci tekmoval v Sočiju, smo se poistovetili z njim, čutili smo ponos in se tudi kot sami počutili zmagovalce," je veselje, ki ga je Slovencem prinesel Prevc, povzel Luznar.

"Hvala za vse trenutke, ki nam jih pripravljaš," je hkrati izpostavil predsednik Športnega društva Dolenja vas in vodja navijačev Boris Egart, ki je v minulih dneh poskrbel tudi za javni ogled olimpijskih tekem v smučarskih skokih. Stotine ljudi je tako lahko družno spremljalo Prevčeve olimpijske nastope in že tedaj izrazilo podporo svojemu skakalnemu junaku.

Za Petra Prevca močno navija tudi njegovo številno sorodstvo. Kot je povedala Ana Prevc Megušar, se je v letošnji sezoni navijaški klub sorodnikov povečal še za enega člana in sedaj šteje že 28 bratrancev in sestričen. Njihovo navijaško geslo je, da ga ni vetra, ki bi zmedel njihovega Petra, kar se je tudi tokrat izkazalo za resnično, saj tudi ruski veter Petru ni mogel do živega.

Nanj so zelo ponosni, še posebej, ker so od blizu videli, koliko truda, dela in odrekanja je vložil v uspehe, predvsem pa zato, ker je ostal zvest vrednotam, s katerimi je rasel v svoji veliki družini. "Vsem nam je lahko za zgled, da vidimo, da je edina prava pot do uspeha in zmage delavnost, disciplina, poštenost, hkrati pa skromnost in preprostost," so prepričani.

Uspehi slovenskih olimpijcev so spodbuda številnim mladim, da se odločijo za šport. "Mladi ne vedo, za kateri šport bi se odločili, ker bi bili vsi radi Vesna Fabjan, Tina Maze, hokejisti, Žan Košir in tako dalje. Jaz samo upam, da bodo vsi mladi poskusili čim več športov ter ostali pri tistem, ki jim je najbolj všeč. Mislim namreč, da je šport dejavnost, ki rešuje mladost pred slabimi izkušnjami," je izpostavil Prevc.

V Športnem društvu Dolenja vas so prepričani, da so vsi Prevčevi olimpijski uspehi še bolj povezali tiste krajane, ki ga spremljajo že celotno njegovo kariero, hkrati pa si je Prevc pridobil nove privržence. V Dolenji vasi sicer že od nekdaj precej vlagajo v športe, zlasti zimske in pripravljajo tekme v sankanju, skokih in smučarskih tekih.

V teh dneh se slavja in sprejemi uspešnih olimpijcev vrstijo po celotni Gorenjski. Danes so tako v Hotemažah v bližini Kranja pripravili pozdrav svoji olimpijki, biatlonki Teji Gregorin. V petek je v Besnici v bližini Kranja načrtovan sprejem za smučarski tekačico Vesno Fabjan. Na Jesenicah si želijo pozdraviti slovenske hokejiste, v Tržiču pa slavijo medaljo deskarja na snegu Žana Koširja, ki pa še ostaja v Sočiju, saj ga v soboto čaka paralelni slalom.

Za Prevca so olimpijske igre že končane, čaka pa ga še zaključek sezone. V ponedeljek tako že potuje na skandinavsko turnejo. Kot je pojasnil, ima preveč dela s skoki, da bi se spomnil novega nadimka, medtem ko se je naziva Pero mišica, ki je bilo aktualno po lanskih medaljah na svetovnem prvenstvu, že naveličal.

Domiselni navijači so se medtem osredotočili na preimenovanje krajev, iz katerih prihajajo olimpijci. Po vzoru Črne oziroma Zlate na Koroškem je Dolenja vas postala Olimpijska vas, Besnica, kjer domuje Fabjanova, pa Vesnica.