Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni klubi - Evropska liga

Juventus - Trabzonspor
1

Juventusu v serie A kaže zelo dobro, zato so se Torinčani lahko v miru pripravili in osredotočili na današnjo tekmo evropske lige, kjer bodo želeli popraviti slab vtis iz lige prvakov. Dvoma o tem, katero moštvo je kvalitetnejše v tem paru ni in stara dama bo verjetno že na prvi tekmi skušala rešiti vprašanje skupnega zmagovalca ter zmagati z več kot golom prednosti.

Nogomet - Evropska liga

Ajax - Salzburg
0, 2

Ajax vodi v nizozemskem prvenstvu in v zadnjem času igra v dobri formi, tokrat pa mlado in neizkušeno moštvo iz Amsterdama čaka težak zrelostni izpit, saj bo potrebno za zmago proti Salzburgu odigrati eno boljših tekem sezone. Salzburžani so namreč letos sestavili odlično zasedbo, ki navdušuje iz tekme v tekmo, v Avstriji pa dobesedno sramoti nasprotnike in se sprehaja do naslova prvaka. O njihovem potencialu veliko pove tudi nedavna zmaga proti Bayernu s 3:0. Ker ni več dvoma, da bo Salzburg avstrijski prvak, si rdeči biki verjetno zelo želijo pustiti pečat še v evropski ligi, kjer niso brez možnosti, da pridejo daleč. A najprej bodo morali izločiti Ajax in pomemben bo že rezultat na prvi tekmi, verjetno pa se Salzburžani s Kevinom Kamplom danes na Areno niso prišli le branit.

Košarka - Mednarodni – Evroliga

Partizan - Galatasaray
2

Partizan je v zadnjem času precej padel v formi in nanizal kar nekaj porazov. K temu so največ pripomogle poškodbe nekaterih ključnih igralcev, ki jih rezerviste ne morejo nadomestiti, zato kvaliteta beograjske zasedbe ni več na tako visokem nivoju in se mora sedaj močno turditi tudi za zmage v ligi Aba. Galatasaray za razliko od Beograjčanov lahko še goji upe na napredovanje, a bo za to skoraj nujno potreboval današnjo zmago, zato v motivacijo gostov ne gre dvomiti. Obeta se izenačena tekma, ki pa bi jo v končnici vendarle morali dobiti izkušenejši in kvalitetnejši gostje.

Košarka - ZDA – NBA

Oklahoma City - Miami
1

Veliki derbi in ena od možnih kombinacij letošnjega finala bo ponudil nov pogled na razmerje moči med dvema favoritoma sezone. Oklahoma se zdi letos še boljša kot zadnja leta, Durant pa koraka k nazivu MVP sezone in glede na njihove predstave na domačem terenu (23-3) čaka Miami, ki na gostovanjih ni ravno prepričljiv (18-10), nocoj pravi pekel, iz katerega se bodo le stežka izvlekli neporaženi.