Nepozaben dan sta doživela ruska zakonca Alena Zavarzina in Vic Wild. Ta je zaradi svoje izvoljenke ameriški potni list zamenjal z ruskim. Ameriški Rus je v veličastnem slugu premagal olimpijsko konkurenco, čeprav je imel v finalu tudi nekaj sreče, saj se je Švicar po visoki prednosti na prvi progi ustrašil zmage. Zavarzina pa je s tretjim mestom poskrbela, da sta zakonca nekajkrat spravila v delirij rusko občinstvo. Olimpijska prvakinja je postala Švicarka Patrizia Kummer, ki je v finalu prehitela najhitrejšo v kvalifikacijah Japonko Tomoko Takeuči. Vic Wild sicer ne govori rusko, a se s tem ne obremenjuje. Pravi, da pozna veliko Američanov in Angležev, ki prav tako ne govorijo angleško.

»Po domače povedano sem idiot. Na prvi progi sem v četrtfinalu proti Galmariniju naredil napako. Mislil sem, da je padel, zato sem nadaljeval bolj počasi, izkazalo pa se je povsem drugače. Na žalost me je do kolajne ločilo devet stotink. Ko sem dobil četrtfinalnega tekmeca, sem bil zadovoljen, a se je izkazalo, da ima Švicar svoj dan,« je bil v cilju jezen Rok Marguč. »V soboto bom imel novo priložnost. Olimpijsko živčnost sem dal skozi. Ni mi jasno, zakaj proge niso solili. Želim si le to, da naj bo proga ves čas trda ali mehka, ne pa takšna, kot je bila včeraj,« si je zaželel svetovni slalomski prvak. »Mislim, da so Rusi tu trenirali, čeprav tega ne priznajo. Nemogoče je, da bi sicer tako leteli. Vic Wild izpolnjuje vse pogoje za naslov olimpijskega prvaka. Ima ameriško mentaliteto, verjetno pa je veliko treniral v Rusiji in ima za seboj bučno publiko. To je odlično izkoristil,« je sklenil Marguč.

»Solidno sem se boril. Razlog za četrtfinalni poraz proti Busslerju bi pripisal snežnim razmeram. Bolje se znajdem, ko lahko več energije usmerim v tla in pospešujem, se pravi na trši progi. Imel sem tudi nekaj smole, saj je Nemec na drugi progi odpeljal življenjsko tekmo. A tako pač je pri mladih tekmovalcih. Ko se jim sestavi popolnost, se jih ne da premagati zgolj z izkušnjami. Nimam si česa očitati,« je svoj nastop ocenil Rok Flander. »Že ko sem pripotoval v Rusijo, sem vedel, da v nobenem primeru prizorišča ne bom zapustil razočaran. To pa zato, ker je letošnja sezona svetovnega pokala pokazala, da sem narobe delal zadnjih nekaj let. V zadnjih nekaj tednih sva s Sašem Vogrinom naredila velik preskok, ki bi moral rezultirati na slalomski tekmi,« je povedal Rok Flander in na vprašanje, kako ga lahko kot izkušenega deskarja pri 34 letih zmoti snežna podlaga, odgovoril: »Če boste analizirali mojo kariero, boste ugotovili, da se nekoč v takšnih razmerah, kot so bile včeraj, nisem uvrščal niti v finale. Mislim, da sem se dobro boril. Veliko sem treniral, da bolje deskam v megli, večji vlagi, v spomladanskih razmerah.«