Na začetku je imel s sodelavci veliko dela, da je rešil kopico majhnih težav, največ jih je bilo povezanih z nastanitvijo, ki so značilne za velik dogodek. »Iz dneva v dan je bilo boljše. Nekatere stvari so narejene po tipičnem ruskem modelu. Tedaj se je treba enostavno znajti. To je področje, na katerem se Slovenci dobro znajdemo, saj nam improvizacija ni tuja. Pri tem mislim, da prideš skozi nekatere kontrolne točke, za katere v vseh navodilih piše, da to ni mogoče. Do nekaterih ljudi pridemo neposredno, ne pa prek sto posrednikov. Tudi pri policistih je možno s pogajanji doseči, da te spustijo tja, kamor te sicer ne bi smeli. To so stvari, ki nam omogočijo hitrejše delovanje. Rusi niso najbolj vešči v komunikaciji v angleščini, a ker smo Slovani, delno razumemo tudi rusko, kar je znova rahla prednost,« je vtise strnil Blaž Perko, ki mu zaradi obilice dela kronično primanjkuje spanca. Ko se konča tekmovalni dan, pri skakalcih je bilo to tudi opolnoči po tukajšnjem času, se za spremljevalno ekipo začne priprava za naslednji dan.

Ker je bilo v slovenski reprezentanci veliko poškodb, je bilo včasih nekaj dela tudi ponoči. »Posebej moram pohvaliti zdravniško službo, ki deluje zelo usklajeno glede na to, da športniki bivajo v treh različnih vaseh. Zlasti ortoped Stražar, ki je bil v vasi ob morju s hokejisti, je bil pogosto v olimpijskih vaseh v hribih, posebno, ko je šlo za poškodbo Kranjca. Olimpijska reprezentanca resnično deluje homogeno. Najbolj sem navdušen nad pozitivno energijo v slovenski reprezentanci, tako pri športnikih kot drugih članih olimpijske ekipe,« je pojasnil Perko.

Posebej je poudaril, da vse olimpijsko dogajanje v Sočiju in okolici poteka veliko bolje, kot so pričakovali. Največ skrbi je bilo, kako bo z varnostjo, vendar kontrole niso tako stroge, da bi motile ritem delovanja športnikov. Tudi prevozi delujejo brezhibno, zato ni bojazni, da bi športniki zamudili na tekmo. »Najlepši del dneva je večer, ko se trenerji in športniki zberemo v pisarni ter je veliko šal in smeha. Čeprav so bili hokejisti v vasi ob morju, so skrbeli za pozitiven moštveni duh tudi v preostalem delu ekipe, ko so prišli na tekme v hribe. Izjemno veliko je bilo tudi zanimanje za ogled njihovih hokejskih tekem. Ker prek slovenske delegacije nismo mogli zagotoviti dovolj vstopnic, saj je njihovo število omejeno na posamezno državo, smo si pomagali s kolegi iz delegacij iz nekdanje skupne države tako, da so zaprosili vstopnice, ki so jih nato dali nam,« je povedal Perko.

Posebnost iger je, da v olimpijski vasi ni alkohola in vanjo ni mogoče prinesti niti pločevinke piva. Za operativni del je zdaj velik logistični zalogaj tudi odhod športnikov domov, še posebno včerajšnji, ko so imeli hokejisti ogromno opreme. Zaradi obsežne ruske administracije je treba izpolniti veliko obrazcev, a na koncu je najboljša rešitev, da pokličejo voznika neposredno, ki nato odpelje opremo na letališče. jo