Da bi se izognili zapletom, so postopek izbire začasno ustavili, dokumentacijo pa posredovali resornemu ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in jih prosili, da oni povedo, če kandidat izpolnjuje razpisne pogoje ali ne. A se na ministrstvu s tem vprašanjem očitno niso ukvarjali, svetu zavoda pa svetovali, da razpis ponovi. »Na podlagi prejete dokumentacije menimo, da postopek imenovanja ni bil voden v skladu z veljavno zakonodajo in je prišlo do bistvenih kršitev, zato ga ni mogoče nadaljevati,« so pojasnili na ministrstvu.

V Slovenj Gradcu so nad tem kar nekoliko razočarani. »Mi smo od ministrstva pričakovali, da bodo na osnovi celotne dokumentacije povedali mnenje, če omenjeni kandidat pogoje izpolnjuje ali ne. Odgovorili pa so nam, da so na zboru delavcev, kjer so o enem od kandidatov odkrito razpravljali, prekoračili pooblastila. S tem pa je prišlo do kršitve zakonodaje, zaradi česar postopka ni mogoče zaključiti zakonito in ga je treba ustaviti. O tem bom prihodnji teden seznanil člane,« pravi predsednik sveta zavoda Boris Balant.

Razpis bodo torej ponovili. Zdaj že tretjič, saj je bil ponovljen tudi drugi, ker naj bi Šumečnikovi strankarski kolegi, tako vztrajajo nekateri, stolček želeli prihraniti prav zanj. Šumečnik dogajanja tudi tokrat ne želi komentirati, saj pravi, da ne bi želel vplivati na nadaljnje odločitve članov sveta, ki bodo očitno morali še v tretje odpirati vloge in poslušati predstavitve vseh kandidatov za zasedbo tega očitno vročega stolčka. »Za zdaj tudi še ne vem, če se bom prijavil na ponovljen razpis. Najprej ga moram videti,« je dejal za Dnevnik. mm