Biatlonci so po odpovedih zaradi megle danes le šli na start. A znova v težkih razmerah, saj je močno snežilo. To najboljših ni oviralo. Slabše je začel le Fourcade, ki je zgrešil eno tarčo na prvem streljanju, drugi pa so svoj nastop opravili z odliko, tudi Fak, ki je za takrat vodilnim Rusom Antonom Šipulinom na osmem mestu zaostajal 8,2 sekunde.

Drugo streljanje je premešalo vrstni red pri vrhu, kamor se je izstrelil Svendsen, Fak je bil osmi, a po zgrešeni tarči že več kot 20 sekund za vodilnim, Fourcade pa je bil še vedno pol minute zadaj. Moravec se je ves čas sukal med najboljšo deseterico.

Na tretjem streljanju se je Čeh prvič znašel med prvo trojico z vsemi podrtimi tarčami, Svendsen je imel rahlo prednost, Fourcade pa se je s hitrim in natančnim streljanjem že prebil do tretjega mesta. Fak je na tem strelišču znova zgrešil tarčo in se proti zadnjemu streljanju odpravil s približno 25 sekundami zamude za Francozom.

Če je takrat še obstajalo nekaj verjetnosti, da bi se Fak lahko pridružil boju za odličja, pa so prvi trije hitro pokopali upe, saj so izvrstno streljali in se oddaljili od tekmecev. Faku ni pomagalo niti vseh pet podrtih tarč, zaostanek je bil pač večji od 20 sekund, tako da simpatični tekmovalec ostaja pri eni olimpijski kolajni, in sicer iz Vancouvra 2010, ko je na 10 km osvojil bron za Hrvaško.

"Žal mi je, da nisem bolje opravil na strelišču, ampak glede na prejšnje dni in kar se je dogajalo, je bilo kar dobro. Danes sem bil s smučmi zelo zadovoljen, v Sočiju smo predvsem na prvi tekmi imeli precej težav s tem. Danes sem pač naredil dve napaki na strelišču, takrat pa sem bil strelsko odličen in sem zato pričakoval nekaj več," je po tekmi povedal Fak.

V zadnjem krogu je napadel Svendsen, odpadel je Moravec, Norvežanu pa je sledil Fourcade, ki je tik pred ciljno črto stegnil nogo naprej, dosegel isti čas kot Svendsen, a je fotofiniš odločil, da je bil za drobec prej v cilju norveški tekmovalec. Svendsen je tako osvojil svoje tretje olimpijsko zlato in četrto kolajno, Fourcade pa je za milimetre ostal še brez tretjega zlatega odličja na teh igrah. Moravec je po srebru v zasledovanju prišel do svoje druge kolajne na igrah v Sočiju.

Legendarni Ole Einar Bjoerndalen, ki lovi rekordno 13. olimpijsko kolajno, bo moral nanjo še malce počakati, danes je končal na 22. mestu, potem ko je na četrtem streljanju zgrešil kar štiri tarče. Naslednja priložnost za zmagovalni oder bo štafetna preizkušnja.