V našo deželo jo je iz rodnega Minska pripeljala ljubezen in čeprav v Kranju skupaj z možem živi že dobrih osem let, ima še vedno malce domotožja. »Zelo pogrešam mamo, očeta in ostale sorodnike, zato se v Belorusijo, če je le možno, vračam vsaj enkrat na leto. Tudi oni so me že večkrat obiskali in so tako kot jaz zelo navdušeni nad tukajšnjim življenjem. Pri vas je zelo mirno, sproščeno in lepo, pa tudi življenjski standard je višji kot v Belorusiji,» življenje v Sloveniji opiše učiteljica, ki se ukvarja s poučevanjem ruščine in angleščine.

Kot velika navdušenka nad zeleno naravo ponosno izpostavi, da še posebej rada hodi v hribe, kolesari in smuča. »Všeč mi je, da ste Slovenci tako športni in prisegate na zdrav način življenja. Prav tako mi je všeč, da je Slovenija majhna in da lahko kamorkoli prideš v le nekaj urah. Tudi ljudje so povsod prijazni. In kako lepo izgledajo vaše hiše - okrašene so skozi celo leto!«

Lepote koroškega mesta je Anastasija minuli konec tedna raziskovala v družbi rojakinje Nadje, umetnice in fotografinje. Več o njunem obisku v Dravogradu preberite v jutrišnjem Dnevniku.