PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Mednarodni - Evrochallenge

Krka-Szolnoki Olay
1
Na hendikep si ne bi upal polagati vsega svojega premoženja, toda dejstvo je, da Krka letos doma letos zelo težko izgubi tekmo z nasprotnikom, ki je po kakovosti približno enak. Murić je po tekmi s Skopjem potrdil, da je z gležnjem vse v redu, začeli so se prebujati tudi igralci iz ozadja (Rojc, Kastrati, Lapornik) kar nosilce samo še dodatno razbremeni. Mislim, da se domačim gledalcem za zmago sploh ne bo potrebno tresti.

Hokej - Soči - ZOI (M)

Slovenija-Avstrija
1
Ne vem, kaj se Avstrijci tako zelo veselijo, da so nas dobili v repesažu, ko pa smo z zmago nad Sloveki lepo ovrgli status turistov. V gol se vrača Kristan, v obrambo pa hrust Kovačevič, ki bo prej umrl, preden mimo sebe spusti Grabnerja ali katerega drugega napadalca "orlov". Tekma bo napeta vse do zadnje sekunde, morda pa bodo odločili celo kazenski streli. Vseeno sem se malce navijaško odločil kar za rise.

Hokej - Soči - ZOI (M)

Rusija-Norveška/5,5/
2
Vrag je odnesel šalo, Rusi bodo začenši z današnjim dnem začeli grizti 100%. Proti Norveški pričakujem že v prvi tretjini vsaj par golov, kakšnega bi lahko dodali tudi napadalno usmerjeni Norvežani, vsota pa bi se na koncu lahko zaustavila tudi blizu številke 10. Na zadnjih petih medsebojnih tekmah so štirikrat igrali "over".

Tenis - WTA - Dubai dvojice

Errani/Vinci R-Pavlyuc/Petrova
1
Kot sem včeraj uspel videti, je Petrova v obupni formi, Vincijeva prav tako ne zaostaja za veliko, predvsem servis je "tema", vendar pa ima druga v Erranijevi veliko oporo, v zadnjem letu ju je nasploh zelo težko premagati. Opogumlja me dejstvo, da je bila Vincijeva včeraj proti Cirstei dobra vsaj pri mreži, servira pa naj danes čim manj, saj bosta imeli Rusinji takrat še enkrat večje možnosti za "break".

Smučanje - Soči - Veleslalom (Ž) ZOI

Hoefl Riesch M.-Maze T.
2
Štartna številka danes ne bo odločilnega pomena, bi pa znala to biti kar pomembna niansa. Tina se bo na progo podala kot prva, medtem ko Nemka na progo krene šele kot 13. Črnjanka je v bila v superveleslalomu spet tako blizu uspeha, prekratka le za 10 stotink in verjamem v ponovitev "bounce-back" dejavnika. Morda za medaljo ne bo ravno dovolj, toda pred Rieschevo bi, sem skoraj prepričan, morala biti, če le ne bo večje napake. Proga v Roza Hutorju ji, to smo do zdaj lahko že dojeli, vsekakor "leži".