Slovenska reprezentanca je imela samo enega skakalca v super formi, preostali pa so bili zgolj povprečni. Kljub temu smo na koncu zasedli peto mesto, kar glede na to, da gre za olimpijske igre, niti ni tako slabo, a je treba biti pošten in odkrit ter povedati, da so bila pred tekmo pričakovanja višja in kolajna realna želja.

Robert Kranjec je prejšnje dni skakal z opornico, včeraj pa je nastopil brez nje. Razlika v občutku je bila, kot kaže, prevelika, kar se je videlo pri prvem ponesrečenem skoku. A tudi če bi mu uspel, bi bilo še vedno premalo za odličje in bi bili v najboljšem primeru četrti. Prve tri ekipe so skakale odlično in niso imele šibkega člena.

Jurij Tepeš in Jernej Damjan sta nastopila v slogu tokratnih olimpijskih iger. Skoki niso bili slabi, niso pa bili ekstremno dobri, kar je bilo na tokratni tekmi za uvrstitev na oder za zmagovalce potrebno.

Skupna ocena nastopov slovenskih skakalcev na olimpijskih igrah v Sočiju je super pozitivna. V Slovenijo se vračamo z dvema kolajnama, srebrno in bronasto Petra Prevca, kar si pred odhodom nismo upali pretirano na glas napovedovati. Prevc je naredil veliko delo. Sam osebno pa tudi navijači smo lahko popolnoma zadovoljni. To so bile ene najboljših olimpijskih iger za Slovenijo, kar nas lahko navdaja s ponosom.

Zdaj je na vrsti zaključni del v svetovnem pokalu. Veliko bo pokazala že skandinavska turneja. Nato so na vrsti poleti ter še finale svetovnega pokala v Planici. Prevcu so vrata do naslova najboljšega v skokih na stežaj odprta. Če bo obdržal tako formo, kot jo je kazal na olimpijskih igrah, potem ne vidim razloga, zakaj ne bi sodil med največje kandidate za skupno zmago v svetovnem pokalu. A prav je, da se sprva nekoliko poveseli uspeha v Sočiju, nato pa stremi k novim vrhunskim rezultatom.

Luka Koprivšek je starosta slovenskega smučarskega skakanja.