Mnoge preostale mejnike v karieri je postavil v Zakopanah, svojem rojstnem mestu. Svoj prvi skok je opravil pri petih letih. Petmetrsko skakalnico si je postavil sam za domačo hišo. Sčasoma se je začel ukvarjati tudi z drugimi smučarskimi športi, toda prve ljubezni ni nikoli zapustil. »Ko sem bil star osem let, sem se v Zakopanah že skakal na 20-metrski skakalnici,« se spominja otroštva. Svoj prvi nastop v svetovnem pokalu je nato dočakal leta 2004, prav tako v Zakopanah . Bil je 44., zato pretirane pozornosti ni požel. Drugače je bilo sedem let kasneje, ko je prišel do prve zmage v svetovni eliti, ki jo je prav tako dočakal v Zakopanah. Verjetno bi na poljski skakalnici napravil tudi najdaljši skok v karieri, če bi bila dovolj velika. Zato pa ga je dosegel v norveškem Vikersundu, kjer je januarja 2013 skočil 232,5 metra.

V vsakem športu je sicer veliko talentiranih posameznikov, a do zvezd posežejo predvsem tisti, ki imajo glavo na mestu. Da ima Stoch urejeno podstrešje, dokazuje s svojo uspešnostjo v šolskih klopeh. Čeprav je vrhunski športnik, je leta 2012 že magistriral iz športne vzgoje. Brez stresa je tudi doma, saj je poročen z Ewo Bilan od leta 2010. Z njo sodeluje tudi v poslovnem svetu, saj je žena njegova agentka, z njim pa je tudi na igrah v Sočiju.

Kadar ne skače, energijo sprošča z vožnjo jadralnega letala. Izpit za letenje je opravil lansko poletje, toda Stoch pravi, da letenje ne ponuja pretiranega adrenalina. »Ko sem v letalu, ne čutim nobene posebne nevarnosti. Letenje mi je všeč predvsem zato, ker je podobno skokom. V obeh primerih moraš znati izkoristiti smeri zraka, všeč pa mi je občutek hitrosti in vetra,« je povedal Stoch.

Resda boste poljskega orla najlažje videli v zraku, toda najdete ga lahko tudi v virtualnem življenju. Njegov lik je namreč upodobljen v računalniški igrici »Future City« (Mesto prihodnosti, op. p.). »Imam prijatelje v enem od računalniških podjetij. Prosili so me, če bi bil njihov ambasador, in takoj sem bil za. Projekt me je navdušil, saj je to povsem nova izkušnja v življenju,« je razložil Stoch. »Glavni cilj igrice je, da zgradiš mesto in poskrbiš, da ostane čisto. Ustvarjalci želijo tako vplivati na otroke in jim sporočiti, kako zelo težko in pomembno je, da okolica ostane čista in neonesnažena,« je dodal poljski orel. Njegovo navdušenje je bilo še toliko večje, ker je v okviru projekta obiskal tudi Kopernikov znanstveni center v Varšavi, kjer je lahko preizkusil številne napredne naprave in izume, skupno jih imajo v tem centru več kot 400. »To je bila nepozabna izkušnja.«