Edina Slovenka na tekmi Gregorinova je bila v zadnjem krogu še v igri za bron, na koncu pa je osvojila 5. mesto. Gregorinova se je skozi vso tekmo držala vodilnih z brezhibnim streljanjem, v primerjavi s tekmicami pa je bila tokrat v smučini nekaj počasnejša.

Slabši tek, a brezhibno streljanje

Še po zadnjem streljanju je bila 33-letna tekmovalka iz Ihana v borbi za bron. V ospredju sta ušli Domračeva in Soukalova, dobrih 33 sekund je na tretjem mestu zaostajala nekdanja tekačica Nemka Sachenbacherjeva, pet sekund več Eckhoffova in še dve sekundi več Gregorinova. Skupine v boju za bron se je držala še Poljakinja Monika Hojnisz, ki pa je takoj po merjenju časa izpadla iz boja za medalje.

Na vzponu dober kilometer in pol pred ciljem se je trojica, ki se je borila za bron praktično združila, Gregorinova pa nato ni več zdržala tempa in v boju za medaljo sta ostali le še dve tekmovalki, ki sta se zanjo pomerili v sprintu. Vnovič je bil razočaran nemški tabor, ki na letošnjih igrah v posamični konkurenci deklet ni prišel do medalje. Gregorinova se je lahko zadovoljila vsaj z izpolnjenim strelskim ciljem, saj si je že dolgo želela, da bi na tekmi podrla vseh 20 tarč.

"Danes sem bila spet blizu tretjega mesta. Vendar nisem bila niti približno tako sveža, kot na zasledovalni tekmi, kjer sem s 15. mesta prišla do brona. Na zadnji vzpon sem šla z rezervo, čeprav je kazalo drugače, ker sem vedela, da je potem še dolga ravnina. Ni me povsem 'zaklalo', ampak svežine v teku ni bilo več. Na koncu sem si govorila, da moram ubraniti peto mesto in uspelo mi je. Mislim, da bi bilo zame bolje, če bi bil prvi krog počasnejši. Malo sem verjetno tudi padla v formi od tistih prvih tekem. Ko sem bila stara dvajset let, sem lahko brez težav tekla tri dni zapored, zdaj pa se mi prileže kakšen dan počitka več," je razplet tekme pokomentirala 33-letna slovenska biatlonka.

Domračeva biatlonska kraljica v Sočiju

V boju za prvo mesto je kraljevala 27-letna Domračeva, zmagala je že v zasledovanju in na posamični tekmi, ki je imela pred zadnjim streljanjem že 21 sekund prednosti pred Soukalovo, ostale tekmovalke pa so zaostajala 50 sekund in več. Na zadnjem streljanju stoje si je 27-letna Belorusinja privoščila celo kazenski krog, a tja ji je sledila tudi Soukalova in vrstni red na vrhu se do cilja ni več spremenil. Domračeva je prva biatlonka v zgodovini, ki je na enih igrah osvojila kar tri zlate medalje.

V torek se bodo na tekmi s skupinskim startom pomerili biatlonci z Jakovom Fakom, v soboto pa Slovenijo čaka še štafetni nastop.