Svindal se bo domov odpravil že v torek. Kot uraden razlog za predčasno zapustitev olimpijskih prizorišč v alpskem smučanju Roza Hutor, na sporedu sta še veleslalom in slalom, je navedel težave z zdravjem oziroma alergijami.

Svindal je bil pred štirimi leti med najuspešnejšimi udeleženci olimpijskih iger v Vancouvru oziroma Whistlerju, osvojil je tri kolajne oziroma popoln olimpijski komplet, zlato v superveleslalomu, srebro v smuku in bron v veleslalomu. V Sočiju pa mu je Fortuna obrnila hrbet, najbližje kolajni je bil s četrtim mestom v smuku, sedmi je bil v superveleslalomu in 12. v superkombinaciji.

"Vse težave, ki sem jih imel tukaj v Sočiju, so načele tudi mojo psihično pripravljenost, zato sem presodil, da bi bilo najbolje, če se umaknem ter si doma obnovim in naberem novih moči oziroma prihranim energijo za preostanek sezone," je v izjavi poudaril 31-letni Norvežan, ki bo do konca sezone skušal ubraniti vodilni mesti v posebnih seštevkih svetovnega pokala v smuku in superveleslalomu. Kot trenutno drugouvrščeni v skupnem seštevku svetovnega pokala pa je tudi v neposrednem boju za veliki kristalni globus.

Nastop Neureutherja pod vprašajem

S težavami se sooča tudi glavni nemški adut Felix Neureuther, ki je imel pred odhodom v Soči prometno nesrečo, katere posledice še vedno čuti. Zaradi bolečin v vratu je vprašljiv njegov nastop na veleslalomu. Vse bolj kaže, da bo veleslalom izpustil in se skušal čim bolj pripraviti na slalom, v katerem je med glavnimi favoriti za kolajne, čeprav ni bil brez možnosti, sploh glede na letošnjo formo, tudi v veleslalomu.

V slalomski razvrstitvi svetovnega pokala je Nemec na drugem mestu tik za Avstrijcem Marcelom Hirscherjem. Zmagal je na slalomih v Kitzbühlu in Bormiu ter na veleslalomu v Adelbodnu in je bil še dvakrat na stopničkah na slalomih v Wengnu, kjer je bil drugi, in Schladmingu, kjer je bil tretji.