Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - 1.liga

Verona - Torino
1, 0

Verona je prejšnji teden v izdihljajih tekme v 94. minuti prišla do izenačenja proti Juventusu, kar je moštvu prav gotovo dalo nov zalet in dvignilo samozavest. Niz tekem z osvajanjem točk bodo domači prav gotovo poskušali nadaljevati tudi proti Torinu, ki je njihov neposredni tekmec v boju za 5. Mesto, ki še vodi v Evropo. Glede na dosedanje odlične domače predstave Verone, dvomim, da jim lahko tokrat Torino spelje vse tri točke, precej bolj diši po domači zmagi.  

Nogomet - Nemčija - 2. Liga

Aue - Kaiserslautern
2

Kaiserslautern si močno prizadeva priti nazaj v prvo ligo, zato danes zanj šteje le zmaga, s katero pride nazaj na drugo mesto. Dobro formo je pokazal pred dnevi, ko je v pokalu v gosteh premagal in izločil Bayer, tako da lahko pričakujemo, da bo znal ugnati tudi enega slabših drugoligašev, ki si po točkah deli predzadnje mesto.

Nogomet - Turčija - 1.liga

Antalyaspor - Galatasaray
2

Po spodrsljajih Fenerbahčeja je turško prvenstvo nepričakovano kmalu postalo spet zanimivo, saj se je prednost 10 točk iz zimskega dela že skoraj stopila. Galarasaray lahko z današnjo zmago spet pride na drugo mesto, le štiri točke za mestnim rivalom, zato varovancem Roberta Mancinija motivacije ne bi smelo manjkati. Moštvi sta se sicer pomerili ravno pred petimi dnevi v pokalu, kjer je Galatasaray igral s pol moči in kar nekaj rezervisti ter prišel le do remija 0:0, tokrat pa bo verjetno zgodba precej drugačna, saj se moštvo iz Antalye, ki se bori za obstanek, ne more enakopravno meriti z močnim klubom iz Carigrada.

Skoki - Soči - Ekipno HS140 ZOI

Slovenija - Poljska
1

Če ne bi imel Kranjec težav s poškodovanim kolenom, bi danes Slovenci lahko odkrito naskakovali zlato medaljo in bili z ostalimi rezultati kar nekoliko razočarani. Ker je leteči Kranjčan v Sočiju žal dvakrat padel in se poškodoval, sedaj ni čisto jasno, kak domet ima slovenska reprezentanca na tej ekipni tekmi. Vseeno mislim, da bi morali domov prinesti še eno medaljo, saj so v zadnjih letih na ekipnih tekmah zares navduševali. V primerjavi s Poljaki mi zato ni povsem jasno, zakaj smo taki avtsajderji. Odličnega Stocha bo praktično skoraj »pokril« Prevc, pri ostalih treh skakalcih pa bi Slovenija prav lahko dosegla več točk kot Poljska, ki ima predvsem na mestu četrtega skakalca veliko luknjo.