Proti Slovaški ste dosegli zgodovinsko zmago.

Super. Pohvala vsem fantom. Z drugo tretjino proti Rusiji smo dobili nazaj samozavest, ki se je porazgubila lani na svetovnem prvenstvu na Švedskem. Gole smo dosegli v trenutkih, ko je bilo najbolj potrebno. Rasli smo skozi tekmo. Ko smo zabili prvi gol, smo tako kot proti Rusiji dobili neko novo energijo. Nismo se povlekli v obrambo. Ko dobimo zalet, gremo naprej. Goli proti Slovaški so bili lepo razporejeni po vseh treh napadih, da smo vsi dobre volje. Verjamemo vase. Odloča ekipni duh. Energija v garderobi je izredna, smo prava klapa, kar se kaže na ledu.

Proti ZDA ste tekmo, tako kot proti Rusiji, začeli z zaostankom 0:2.

Če smo bili proti Rusiji preplašeni, smo bili proti ZDA morda malo preveč samozavestni v uvodnih minutah. Po hitro prejetih golih se je bilo težko zbrati, ker smo s slabim začetkom vse podrli. Trudili smo se, da bi ujeli priključek, a nam ni uspelo. ZDA so bile boljše.

Pred zadnjo tretjino z ZDA ste ostali brez Anžeta Kopitarja, v garderobi pa ste se dogovorili, da skušate doseči vsaj gol.

Sklep je bil, da skušamo zmagati vsaj tretjino, ker smo se zavedali, da bomo težko nadoknadili štiri gole zaostanka. Na prvih 40 minut smo pozabili, lepo je tudi, če vsaj en del tekme odigraš neodločeno. Trudili smo se po najboljših močeh in tudi takšen zadetek je pomemben kot spodbuda za naslednjo tekmo. Anže je naš najmočnejši člen. Če ga ni, nam ne preostane drugega, kot da ostali pokažemo več. Hokej je ekipni šport.

Bratska naveza David podajalec, Marcel strelec je dosegla gol proti ZDA.

Saj niti dobro ne vem, kako se je vse skupaj zgodilo. Vem samo to, da sem zamujal v napadalno tretjino in skušal streljati na gol.

Vaša ocena slovenskih nastopov v skupinskem delu.

Če nam bi kdo pred turnirjem ponudil, da bomo dosegli zmago, osvojili tretje mesto in igrali odločilno tekmo za četrtfinale z Avstrijo, bi vzeli z obema rokama. Bilo je veliko pozitivnih stvari, ki jih bomo skušali nesti s seboj tudi na naslednjo tekmo.

Avstrija je tekmec, ki ga med vsemi najbolje poznate.

Najprej se moramo spočiti. Nato bo treba sestaviti najboljši možen taktičen načrt in ga popolnoma uresničiti. Število napak moramo znižati na minimum. Dobro se poznamo med seboj.

Kje so meje Slovenije v Sočiju?

Jih ni. Najprej smo si želeli olimpijskih iger, nato zmage, zdaj se bomo skušali prek Avstrije prebiti v četrtfinale. Priložnost za še en odmeven dosežek. jo