Odkrito povedano sem v superveleslalomu od Tine Maze pričakoval kolajno, saj je pokazala, da je v hitrih disciplinah v odlični formi. A tudi preostale smučarke ne sedijo križem rok, zato je vsaka napakica že lahko odločilna. Predvsem v težkih razmerah, ko je proga zaradi visokih temperatur iz številke v številko v slabšem stanju. V ravninskih delih imajo tekmovalke, ki gredo prve na progo, veliko prednost. Žal smučanje ne poteka v telovadnici, kjer bi bile razmere enake za vse. Toda na koncu vedno zmaga najboljša. Na vseh delih proge moraš biti pravi, če želiš do odličja.

Veselita nas lahko tudi nastopa Ilke Štuhec in Maruše Ferk. Ko je Štuhčeva prišla v cilj kot 12., nisem bil najbolj zadovoljen, a se je na koncu izkazalo, da to sploh ni bil slab nastop. Žal mi je, da ni imela sreče z žrebom v smuku. Če bi imela namesto številke 27 eno od ena do sedem, potem bi lahko dosegla kaj več. Bila bi zelo nevarna, saj je pokazala, da ji ustrezajo pogoji in proga. Pri superveleslalomu ji zmanjka kanček tehničnega znanja, da bi se lahko prebila tudi med deseterico. Tudi nastop Ferkove je bil soliden, sploh glede na to, da razen v Cortini d'Ampezzo v letošnji sezoni ni pokazala veliko.

Klemen Kosi je z 29. mestom v superveleslalomu samo nadaljeval letošnje predstave slovenskih smučarjev. Ni sodil v širši krog tistih, ki bi lahko posegli po višjih mestih. Smuk je odpeljal solidno, včeraj pa mu tudi pomanjkanje tehničnega znanja ni omogočalo, da bi naredil kaj odmevnejšega. Je pa tako, da se na olimpijskih igrah nikoli ne ve, saj so presenečenja pogosta. Jansrud je sicer zasluženo zmagal, recimo drugouvrščeni Weibrecht celotno sezono ni pokazal ničesar, na koncu pa ni veliko zmanjkalo, pa bi osvojil celo zlato kolajno. Po štirih letih se je vrnil, saj je v Vancouvru 2010 prav tako osvojil odličje, le da takrat bronasto.

Mitja Dragšič je nekdanji slovenski alpski smučar.