Po sobotni ženski švedski štafeti v sestavu v postavi Ida Ingemarsdotter, Emma Wiken, Anna Haag in Charlotte Kalla so za novo švedsko slavje poskrbeli še tekači v moški konkurenci.

Švedi so bili danes za vse tekmovalce enostavno premočni ter so slavili pred očmi monarha Carla Gustafa XVI. Hellner je postavil piko na i odličnim nastopom moštvenih kolegov ter prišel v ciljno areno s soncem obsijanega tekaškega centra Laura s takšno prednostjo, da je imel še čas natakniti švedsko zastavo na eno od palic ter mahajoč z državnim simbolom priteči v cilj za zmago s skupnim časom 1:28:42 ure.

Srebro je pripadlo Rusiji, ki so za Švedi zaostali 27,3 sekunde. Gre za prvo rusko olimpijsko kolajno v tej tekaški disciplini po razpadu Sovjetske zveze. Za Rusijo so nastopili Dimitrij Japarov, Aleksander Besmertnih, Aleksander Legkov in Maksim Vilegžanin, ki so poskrbeli za veselje na častni tribuni, saj je preizkušnjo spremljal ruski predsednik Vladimir Putin.

Bron so odnesli tekači Francije v sestavi Jean Marc Gaillard, Maurice Manificat, Robin Duvillard in Ivan Perrillat Boiteux. Francozi so prvič v tekaški štafeti na olimpijskih igrah osvojili kolajno. Pred zadnjo predajo so bili še v prednosti pred Rusi, a so nato Rusi dobili boj za srebro, Francozi pa so zaostali za zmagovalci 31,9 sekunde.

Razočaranje so doživeli Norvežani z izkušenim Pettrom Northugom na čelu. Svetovnim prvakom in olimpijskim štafetnim podprvakom iz Vancouvra je pripadlo nehvaležno četrto mesto, potem ko so za zmagovalci zaostali 1:09,7 minute.

Že v soboto so Norvežanke žensko štafetno preizkušnjo končale brez kolajne na petem mestu. V norveškem taboru je glede na poročila odpovedal servis, saj so imeli serviserji veliko težav pri pripravi smuči za spomladanske razmere in razmočen sneg. Pod pričakovanji so preizkušnjo končali tudi Čehi, bronasti iz Vancouvra so bili šele osmi.