Komisarovo so po hudem padcu hitro odpeljali v bolnišnico, zdravniki pa so se odločili, da jo takoj operirajo. Po poročanju ruske agencije R-Sport ima 23-letna smučarka zlomljeno vretence, zaradi narave poškodbe pa premestitev v moskovsko bolnišnico ni bila mogoča.

Po besedah vodje ruske ekipe smučarjev prostega sloga Jelene Vorone Komisarova ni padla na delu proge, ki je najtežji oziroma nevarnejši. "Verjetno se je pripravljala na težji del proge in se je malo sprostila, zato pa je prišlo do poškodbe," je dejala za spletno stran Sport Express. Sicer pa ni želela dati informacij o zdravstvenem stanju smučarke, saj da bi bile kakršne koli informacije, preden jo obiščejo predstavniki ekipe, zgolj ugibanja.

Padci deskarjev in smučarjev v prostem slogu so na teh olimpijskih igrah kar pogosti. Norveški deskar Torstein Horgmo si je denimo med treningom pred igrami zlomil ključnico, kanadska smučarka Yuki Tsubota si je med tekmo na snežnem parku zlomila čeljust, med treningom na grbinah pa si je Američanka Heidi Klose zlomila stegnenico in potrgala križne vezi.