PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Hokej - Soči - ZOI (M)

Slovaška-Slovenija/prvi gol/
2
Kar sem videl od risov proti Rusiji, sem nekako pričakoval. Naši so odlično postavljeni, borijo se od prve do zadnje minute in tudi če bo danes na golu Gračner, bi utegnili imeti Slovaki celo več težav z zadevanjem, kot Rusi v primeru Kristana. Jasno, tu je velik motiv, da popravijo vtis od prve tekme, vendar je ta slovaška ekipa že kar malo stara in bo proti našim fantom na trenutke morda izgubljala sapo. Naj se sliši še tako noro, ampak mislim, da imamo danes realne možnosti za presenečenje dneva.

Hokej - Soči - ZOI (M)

Švedska-Latvija/5,5/
2
Švedi so včeraj z le enim golom ugnali Švicarje, potem ko je bil njihov vratar Berra neverjeten. Tokrat pričakujem veliko bolj odprt boj, Latvijcem so že Čehi dali 4 gole in verjamem, da so jim Švedi sposobni mrežo napolniti še bolj. Ob pogledih na vse napadalne trojke "treh kron" človeka kar zmrazi, ponujeno vsoto so realno sposobni preseči sami. Mislim, da so pri Latviji vratarji med najslabšimi na turnirju.

Smučanje - Soči - Superveleslalom (Ž) ZOI

Maze T.-Mancuso J.
1
Tino tudi tokrat z veseljem vzamem proti skoraj vsaki nasprotnici, še največji "beton" pa mi predtavlja tale duel z July Mancuso, ki tehnično ni tako dovršena smučarka. Če jo je naša šampijonka ugnala že na smuku, potem bo na malce bolj zaprti progi še lažje. Korošica prekipeva od samozavesti, diši po novi medalji!

Smučarski tek - ZOI Soči - Štafeta (Ž)

Švedska-Rusija
1
Švedinje tečejo v zelo močni zasedbi, ki ima poleg Fink edina vsaj 5%, da morda ob dobri taktiki preseneti Norvežanke. Kalla in Haag sta specialistki za take razdalje, tudi Ingmarsdotterjeva se v štafetah zna izkazati, prispevek Emme Wiken bi pa sodeč po skiatlonu (9. mesto) tudi moral zadostovati. Rusinje v štafeti na medaljo ne morejo računati, saj ta ekipa po kakovosti sodi šele tja na 5.-6. mesto.

Tenis - ATP - Rotterdam

Gulbis E.-Berdych T.
1
Grem kar s čisto zmago na Latvijca. Gulbis v Rotterdamu igra noro dober tenis, malo UE, konsistenten servis, sploh še ni oddal niza, kar delno pripisujem tudi dejstvu, da ga je sem prišel gledat njegov oče Ainars. Berdych me včeraj proti Janowiczu ni prepričal in če bo niz zašel v podaljšano igro, potem sem prepričan, da ima Gulbis lepe možnosti, da TB dobi. Še en podatek, ki zna biti na koncu ključen - Gulbis je včeraj proti Del Potru osvojil skoraj vse točke, ko je bila izmenjava daljša od osmih udarcev. Čeha je pa v preteklosti tudi že dvakrat premagal, tako da tole kvoto je za vzeti.