Kakšno je stanje poškodovanega kolena?

Glede na to, da po takšni poškodbi rehabilitacija traja od šest do osem tednov, stanje ne more biti dobro.

Kako se je bilo usesti na startno klop po prisilnem premoru in s trakovi, ki so za opornico na kolenu?

Ne bom se delal junaka in skrival, ampak priznam, da me je bilo prvega skoka na smrt strah, kako bo, ko bom priletel z mize, da ne bom tedaj že padel ali pri pristanku. Nato sem v vsakem skoku nekaj dodal. Občutek skakanja z opornico je povsem drugačen. Nisem vedel, kako naj se sploh pripravim na zaletni klopi, saj me opornica ovira in tišči, pa tudi v izteku moram biti pozoren, ko se ustavljam. Z levo smučko zaradi poškodbe kolena ne morem zavirati in zavijati. Tega si niti ne upam narediti, da mi kolena ne bi obrnilo navznoter.

Kaj sta pokazala dva dneva skokov?

V primerjavi s četrtkom sem včeraj naredil velik premik. Strah vedno bolj izginja. Zadnji sinočnji skok je bil zelo sproščen in s kar nekaj prave moči, a je dejstvo, da sem omejen zaradi poškodbe.

Kako hude so bolečine?

Stalno me cuka v kolenu. Najbolj šepam v skakalnih čevljih, ki so štorasti za hojo, že ko si zdrav, kaj šele pri moji poškodbi, ko ne smem obračati kolena navzven. Za skakalne čevlje pa je značilno, da ne moremo hoditi z njimi naravnost, ampak navzven.

V kateri fazi skoka vas najbolj ovira poškodba?

Najbolj, ko se usedem na zaletno klop, pri odskoku in tik preden se začnem ustavljati.

Tekmovalni cilji za drevišnjo tekmo.

Zaradi poškodbe jih ne bom znižal. Tekma bo pokazala, kakšna je realnost. Za to, da lahko znova tekmujem, sem naredil prav vse, kar je bilo mogoče. Imel sem tudi po dve do tri rehabilitacije na dan. Če bi bil doma, ne bi imel možnosti takšne rehabilitacije poškodovanega kolena z natrgano križno vezjo kot tukaj, ko sem imel v 30 metrih vse na dosegu roke.

Kako je bilo iz sobe v olimpijski vasi gledati tekmo na srednji skakalnici?

Hudo mi je bilo zaradi sebe, ker mi je šlo super na treningih in sem bil konkurenčen tudi po dolžini skokov, pa nisem mogel tekmovati, a nas je razveselil Peter Prevc s srebrno kolajno.

Če ne bi šlo za olimpijske igre, zaradi teže poškodbe verjetno ne bi tvegali nastopa.

O tem ni nobenega dvoma. V primeru svetovnega pokala bi se umaknil domov. Če bi bil na treningu v četrtek najslabši Slovenec, bi svoje mesto v ekipi prepustil Hvali. Na tekmi posameznikov želim dobro skočiti, da bom čim bolje pripravljen za moštveno preizkušnjo. Izziv mi pomeni ekipna tekma, na kateri smo lahko zelo močni, če stopimo skupaj in naredimo svoje najboljše skoke. jo