»Noči so kratke, treba je poskrbeti za vseh pet fantov. Na srečo sta nam pri Kranjcu zelo pomagala vodja fizioterapevtske ekipe Matej Ipavec in Nežka Poljanške iz ekipe Tine Maze. Ker sem jaz maser, so zadnje dni za Robija posebej skrbeli fizioterapevti. Pri drugih fantih je tako, da je dolžina mojega delovnega dne odvisna od želja fantov. V povprečju za njihovo masažo potrebujem popoldne ali večer. Ker so treningi in tekme v Sočiju pozno zvečer, imam vsaj zjutraj kakšno minuto časa tudi zase,« je pojasnil Jarc. Še nedavno je bil član slovenske reprezentance v slalomu na divjih vodah v kanuju dvosedu. Ker gre pri obeh športih za vodo, le agregatno stanje je drugačno, se zelo dobro znajde tudi v skakalnih vrstah.

»V obeh športih so tekmovalci zelo pozitivne osebnosti, je pa organizacija v smučarskih skokih na precej višji ravni kot v kajaku. Ker sem bil vrsto let tekmovalec v kajaku, je bila tam živčnost precej večja, kot je zdaj na tekmah v smučarskih skokih. Pri delu maserja je največja razlika v tem, da imajo kajakaši precej večjo mišično maso, zato je z njo več dela. Pri skakalcih je mišic manj, vendar so izredno gibljivi,« je naredil primerjavo. V kanuju dvosedu se mu ni uspelo uvrstiti na poletne olimpijske igre v Londonu, ki si jih je ogledal kot gledalec, zato uživa, da je lahko član velike zimske olimpijske družine. Zaradi številnih obveznosti nima veliko časa za obiskovanje drugih dogodkov. Navdušen je bil nad otvoritveno slovesnostjo in visokim standardom namestitve in tekmovališč za biatlon in smučarski tek.

V smučarske skoke ga je vpeljal Urban Komac, ki že nekaj let sodeluje s skakalci in jih spremlja tudi na nekaterih tekmah v sezoni. Komac v zadnjih letih sodeluje tudi s slovensko hokejsko reprezentanco in je v Sočiju del spremljevalne ekipe slovenskih risov. »Moja krstna tekma v smučarskih skokih je bila v Engelbergu in nato sem kar ostal. Komac pokrije nekaj tekem v skokih, sicer pa sva vseskozi na zvezi, da mi svetuje, ali je treba rešiti kakšno težavo. V sezoni je ritem s tekmami svetovnega pokala ob koncih vsakega tedna naporen, saj si doma običajno največ dva dneva. Toda tekmovalci nas napolnijo z energijo s številnimi uspehi, zato je proslavitev vsakega uspeha sladka skrb,« je bil zgovoren Urban Jarc.

Na tekmah je njegova dodatna naloga, da skakalcem v iztek prinese torbe, v katerih so topla oblačila in športna obutev, da lahko sezujejo skakalne čevlje. »Največja odlika skakalcev je, da so izjemno preprosti fantje, zato je v njihovi družbi lepo hoditi po svetu. Neizmerno uživam. Trenerska ekipa je zelo dobra, najbolj mi je všeč, ker je vse skupaj zelo pošteno glede odnosov in strokovnih odločitev, ki so transparentne. Vsak natančno ve, kaj mora delati. Goran Janus kot šef ekipe z jasnimi in kratkimi navodili pove, kaj pričakuje, in nato jih izvajajmo,« je klepet pod veliko olimpijsko skakalnico končal Jarc, si na rame oprtal štiri torbe in šel počakat skakalce v iztek. jo